De ce a murit Condrea? Un posibil raspuns: pentru cateva zeci de milioane de euro! Dovada ca patronul Hexi-Pharma scotea 200.000 de euro lunar dintr-un offshore din Cipru

Dan Condrea, seful Hexi Pharma a inceput in 2008 sa scoata din conturile a doua offshore-uri din Cipru sume cuprinse intre 20.000 si 100.000 de euro. Debitele au fost lunare si s-au livrat in conturile lui Dan Alexandru Condrea si ale tatalui sau, Virgiliu Condrea.

Author: D.C. Editor: Irinel Antoniu miercuri 25 mai 2016 , 19:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dan Alexandru Condrea ar fi trebuit sa fie multimilionar, daca toti banii pe care i-a scos din conturile a doua offshore-uri din Cipru ar fi ramas pana in azi in posesia lui. Stirilekanald.ro au intrat in posesia unor documente care atesta faptul ca, incepand cu primavara anului 2008, Condrea si-a platit singur sume cuprinse intre 20.000

si 100.000 de euro, atat pentru el cat si pentru tatal lui, cu titlu de onorariu lunar.

Primul astfel de document este datat 28 mai 2008. Prin acest act se consfiinteste faptul ca Dan Condrea este cooptat in boardul de conducere al companiei CPS Chemical And Pharmaceutical Solutions Limited si este „rasplatit” cu suma de 25.000 de euro lunar. Pe 1 septembrie 2008, in board este cooptat si tatal lui Condrea, Virgiliu, care primeste o suma de 80.000 de euro lunar. Sumele cresc insa la intervale regulate, pana in februarie 2009, cand fiecare dintre ei primesc cate 100.000 de euro lunar. Onorariile sunt valabile atat timp cat cei doi raman in fruntea companiei.

200.000 de euro pe luna a strans familia Condrea de atunci din afacerile cu dezinfectanti cumparati la preturi de 10 ori mai mici si revanduti apoi catre Hexi Pharma (cu mentiunea ca tatal lui Condrea a decedat intre timp). In 7 ani, suma stransa ajunge de ordinul zecilor de milioane de euro, bani a caror destinatie ramane o necunoscuta.

Ce s-a intamplat cu acesti bani sau mai bine spus, ce se va intampla acum, dupa moartea lui Condrea, va ramane probabil un mister. Conform tolo.ro, seful Hexi Pharma detinea un cont in Elvetia, iar anchetatorii ar putea incepe cautarile de acolo.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si