Indiferent ca vorbim despre admirarea arhitecturii futuriste a orasului, explorarea cartierelor sale artistice sau savurarea unei aventuri gastronomice in numeroasele sale localuri, Dubai a atras 88,2 milioane de pasageri care au trecut prin Aeroportul International Dubai in 2017!

Oricat de incredibil ar parea, daca analizam, aceasta destinatie turistica in cifre ofera date dintre cele mai inedite.

200+- Numarul de nationalitati diferite care locuiesc in acelasi loc

Inca de la inceputurile sale, cand era un simplu port comercial, pana la transformarea sa intr-una dintre destinatiile de top ale lumii, Dubaiul a primit cu bratele deschise oamenii de toate nationalitatile care au ales sa traiasca si sa lucreze in oras. Acum, Dubai gazduieste peste 200 de nationalitati diferite.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

139.350 metri patrati- Suprafata unui parc de distractii

IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, avand o suprafata mai mare decat 28 de terenuri de fotbal. Parcul este impartit in cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atractii diferite care sunt potrivite atat pentru cei tineri, cat si pentru cei cu suflet tanar!

15- Numarul galeriilor de arta situate doar pe 1 bulevard!

Este vorba despre Bulevardul Alserkal, cel mai important centru cultural si de arta din regiune, gazduind 30 de spatii creative, 15 galerii contemporane de top, un muzeu privat si o fundatie. A fost infiintat in 2007 pentru a incuraja si a sustine infloritoarea scena artistica contemporana din regiune.

2000+- Numarul de restaurante

Amestecul divers de culturi din Dubai a inspirat o scena gastronomica la fel de variata precum populatia sa cosmopolita; de la restaurante de lux care servesc preparate haute cuisine, la bijuterii ascunse populare de zeci de ani printre localnici pana la standuri de mancare

stradala proaspat deschise, exista cate ceva pentru fiecare gust si buget.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si