De ce este pacat sa faci sex in Postul Pastelui. Ce spune biserica despre copilul conceput in aceasta perioada.

Preotul si jurnalistul Eugen Tanasescu a explicat de ce este pacat sa faci sex in perioada postului.

Author: V.P. sâmbătă 11 februarie 2017 , 11:52

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

“Discutia aceasta este interesanta pentru ca apare relatia dintre sexualitate si procreatie. Traim niste vremuri foarte pornografizate, in care cautam mai mult placerea sexului, nu si roada sexualitatii, si anume procrearea. Dumnezeu a lasat omului aceasta placere a sexualitatii pentru ca prin act in sine se concepe un copil, iar  placerea este ca o binecuvantare pentru responsabilitatea ce urmeaza.

Omul arunca insa roada la o parte, pentru ca omul modern nu mai vrea copilul, ci numai placerea. insa conceperea unui copil in perioada postului inseamna ca nu ai constiinta crestina. Neavand constiinta crestina, spun sfintii parinti ai Bisericii, pui in pericol atat viata ta, cat si a copilului. Nu doar in sens fizic, ci mai grav, ii pui in pericol viata sufleteasca, identitatea, educatia lui, iar toata viata sa va fi bulversata”, spune preotul Tanasescu, potrivit realitatea.net.      
 

De altfel, cuvantul “pacat”, la origine, inseamna esec, ratacire, lipsa implinirii, venind din grecescul “amartia”.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

“Un pacat nu este ceva in sine, este un termen prin comparatie cu tinta care nu a fost atinsa. Cand faci un copil in post este pacat pentru ca este dovada esecului acestei constiinte crestine pe care nu o ai, pentru ca un crestin care nu are aceasta constiinta nu face altceva decat sa transforme toate faptele lui in pacate ”, explica preotul sensul in care trebuie inteles pacatul.   

“Daca nu pornesti intarit trupeste la acest drum, degeaba o faci. Postul nu este o detoxifiere alimentara, postul crestin te detoxifica, daca vreti, de cea mai mare toxina, numita pacat ”, avertizeaza preotul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si