De ce nu am fost contactați de extratereștri până acum? Răspunsul neașteptat al oamenilor de știință

Oamenii de știință sunt convinși că există civilizații extraterestre în spațiul cosmic, însă ar exista un motiv foarte serios pentru care nu s-a realizat nicio comunicare până acum. Pământenii sunt prea primitivi pentru ei.

Author: Sorin Negru miercuri 15 februarie 2023 , 22:47

pamant extraterestri

Pământenii ar putea fi considerați plictisitori și neinteresanți de alte civilizații

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Extratereștrii nu au contactat Pământul pentru că nu există niciun semn de inteligență aici, sugerează un nou studiu bazat pe paradoxul lui Fermi.

Citește și: Primul contraceptiv pentru bărbați, la un pas de realizare. Anunț important al oamenilor de știință

O nouă lucrare publicată de astrofizicienii de la Universitatea din Ierusalim susține că extratereștrii inteligenți ar fi interesați să contacteze doar cele mai avansate planete din punct de vedere tehnologic, iar Pământul nu a ajuns la acel punct.

Citește și: Descoperire majoră în domeniul fuziunii nucleare (VIDEO)

Studiul citat de Live Science sugerează că extratereștrii inteligenți ar putea să nu fie interesați de planetele care găzduiesc viața ca atare, ci caută un nivel minim de inteligență.

Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Din această perspectivă, Pământul ar putea fi considerat plictisitor și neinteresant.

Pământul a fost vizitat, probabil, de civilizații extraterestre

Dacă viața a evoluat pe multe planete din galaxie, atunci extratereștrii sunt probabil mai interesați de cele în care există semne nu doar de biologie, ci și de tehnologie, a scris în lucrarea sa Amri Wandel, astrofizician la Universitatea Ebraică din Ierusalim.

Citește și: VIDEO- Părerile oamenilor despre OZN-urile din ultimele zile sunt împărțite. Vezi ce spun românii

Studiul explorează paradoxul lui Fermi, care susține că, având în vedere vârsta universului, este probabil ca extratereștrii inteligenți să fi dezvoltat până acum călătoriile spațiale pe distanțe lungi și, prin urmare, este probabil că au și vizitat Pământul.

Dar nu au considerat că merită să contacteze o civilizație pământeană primitivă.

Alte ipoteze lansate de oamenii de știință

Dar experții în astrofizică au oferit în trecut și alte explicații pentru extratereștrii care nu își fac apariția:

  • poate că au vizitat Pământul în trecut, înainte ca oamenii să evolueze sau să fie capabili să înregistreze vizita
  • sau poate că călătoria spațială pe distanțe lungi este mai dificilă decât se crede
  • poate că extratereștrii au dezvoltat prea recent o civilizație avansată pentru a ajunge pe Pământ.
  • sau poate că au decis în mod deliberat să nu exploreze cosmosul. Este chiar posibil să se fi sinucis, spun unii oameni de știință.

Civilizațiile inteligente vor să vadă tehnologii noi, nu viață și biologie

În noua lucrare, Wandel oferă o altă posibilă explicație: că viața este de fapt obișnuită în Calea Lactee.

Dacă multe dintre planetele stâncoase care orbitează în zona locuibilă a stelelor găzduiesc viață, extratereștrii probabil că nu își vor irosi resursele trimițând semnale către alte civilizații.

Citeste si: „Nu mă interesează unde stă el, nici pe ea nu o interesează.” Tatăl Loredanei Groza, declarații despre despărțirea fiicei sale de Andrei Boncea- kfetele.ro

Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro

Iar dacă viața extraterestră este mai frecventă decât ne imaginam, extratereștrii inteligenți sunt probabil mult mai interesați de semnele tehnologiei.

Dar semnalele tehnice pot fi greu de detectat. Pământul a transmis semnale detectabile din spațiu (sub formă de unde radio) doar din anii 1930. În teorie, aceste semnale au ajuns până acum la aproximativ 15.000 de stele și la planetele care le orbitează, dar aceasta este o mică parte din cele până la 400 de miliarde de stele din Calea Lactee.

Mai mult, a scris Wandel, este nevoie de timp pentru ca orice mesaj de întoarcere de la extratereștri să călătorească înapoi, așa că numai stelele aflate la 50 de ani-lumină au avut timp să răspundă de când Pământul a început să transmită în afara planetei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si