De ce sunt scumpe capsunile romanesti

Capsunele romanesti isi fac loc cu greu in pietele deja pline de fructe din import. Agricultorii se tem ca desi fructele noastre sunt naturale si dulci, nu vor avea loc langa cele aduse de peste mari si tari. Deocamdata, din cauza vremii capricioase, mare parte din recolta nu a fost deocamdata culeasa.

D.S., miercuri 08 mai 2019 , 17:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Intre 7 si 12 lei costa acum un kg de capsune, cele mai multe, aduse din Grecia. Fructele de import stau pe tarabe chiar si o saptamana,iar cumparatorii fie cumpara de pofta, fie se uita si trec mai departe.

Pentru ca in supermaketuri sunt foarte multe fructe din import, producatorii romani spun ca cea mai mare cantitate de capsune o vor vinde direct de pe camp.

Petre Constantin are o cultura de 4 hectare numai cu capsune.

Petre Constantin: Se pare ca sunt mai putine fructe, dar cred ca vor fi gustoase si aromate. 5.58

Agricultorul are si o explicatie pentru fructele pe care le lauda: ingrasamantul natural le ajuta sa creasca normal, iar coacerea lenta le face dulci si aromate.

Tocmai de aceea, capsunile romanesti care au ajuns deja in piete sunt ceva mai scumpe. Cine se grabeste sa guste din cele timpurii plateste pana la 20 de lei pe kilogram.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si