Declaratii halucinante din partea ministrului Educatiei: scoala e gratis pentru copil. Platesc parintii

Educatia este gratuita in Romania, dar numai pentru copii, parintii lor trebuie sa "asigure gratuitate". Aceasta este teza halucinanta a ministrului Educatiei, Liviu Pop.

A.L., vineri 07 iulie 2017 , 10:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic", a spus Liviu Pop, intr-o emisiune la Digi24.

Cu toate ca parintii cheltuiesc niste bani pentru a "asigura gratuitatea" copilului de a merge la scoala, ministrul nu considera ca ei nu trebuie sa aiba dreptul sa decida asupra ce invata copilul lor la scoala afirmand ca "nu prea se pricep".

"Parintele participa la decizii, dar nu se prea pricep. Neavand o radiografie clara a ceea ce stie copilul meu pe competentele de baza, pe trunchiul obligatoriu, eu nu stiu daca... Eu iau fetita mea, e mai buna la chimie sau la fizica. Nu stiu daca e mai buna la romana sau la engleza. Nu mi s-a spus, nu stiu, sunt trei sau patru zone de orientare scolara, ca asa e facut sistemul, nu ca nu mi-as dori eu sa stiu. Ce sa-i spun eu la optional sa faca? Astronomia? Alta disciplina? De aceea, parintele trebuie sa fie partenerul scolii. Acolo unde parintele este partenerul scolii, copilul are de castigat. Noi avem sute de mii de copii cu parintii in strainatate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, matusa, strada?", a completat Pop.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si