Arafat: „Împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, însă încercăm să găsim soluţii cum să eludăm...”

Secretarul de stat din MAI Raed Arafat afirmă că, pentru restricţiile impuse de autorităţi ca măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost oameni care au găsit "soluţii" în sensul eludării acestora, Arafat susţinând, în acest context, că "ne furăm singuri căciula". În privinţa restricţiilor impuse la hoteluri, medicul afirmă că limitarea cazărilor în unităţile de profil duce la reducerea aglomeraţiei nu doar în unităţile de cazare, ci şi în staţiuni.

Author: Georgiana Balaban miercuri 10 martie 2021 , 22:10

declarații raed arafat
Ce a transmis Raed Arafat.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Din păcate, ăsta este lucrul pe care îl vedem cu toţii, că pentru fiecare măsură vine cineva şi găseşte soluţie. De fapt, ne păcălim pe noi singuri. Noi avem nişte măsuri care au rămas pe loc: incidenţele(...)

închiderea unor activităţi peste 3 la mie şi totul e ideea să păstrăm totuşi partea de şcoli pe cât de mult posibil funcţională şi să se ia măsuri care să limiteze contactul răspândirea pe alte paliere”, a declarat Raed Arafat, la B1 Tv.

El a afirmat că în mod "clar că suntem într-o fază în care avem un trend crescător”, însă a precizat că "nu e pus pe masă" subiectul măsurilor generale de restricţie.

Arafat a explicat şi care este logica aflată la baza limitării cazărilor în hoteluri.

Ce a declarat Raed Arafat

declarații raed arafat
Declarații Raed Arafat.[Sursa foto: google]


"Referitor la hoteluri şi la staţiuni, acolo intenţia este reducerea aglomeraţiei, vedem în timpul week-endului ce se întâmplă.
Şi atunci 70% nu este nici puţin, nici mult, dar este totuşi o cifră care poate să permită reducerea aglomeraţiei în interiorul hotelului, dar şi în staţiunea în care este hotelul. Poate că în loc să fie 4-5 în lift, o să fie 2, poate la masă când se ia micul dejun or să fie mai puţine persoane, iar în staţiune or să fie mai puţine persoane”,
a afirmat Arafat.

Citeste si: Raed Arafat a vorbit despre cazul de la Botoșani: „În Europa sunt ţări care nu folosesc deloc medicul”

El a dat exemplul unui experiment făcut de realizatorii de la un post de radio care au sunat la un hotel şi care a obţinut posibilitatea de a lua masa în restaurantul hotelului fără a fi în realitate cazaţi acolo.

"Problema noastră este exact asta: că fiecare când are o măsură, în loc să înţeleagă de ce apare această măsură şi că împreună am putea totuşi să păstrăm situaţia mai controlabilă, încercăm să găsim soluţii cum să eludăm şi cum să mergem pe lângă măsuri. Asta este problema noastră, din păcate, şi este o problemă reală. Fie sunt unii care încalcă regula şi ştiu că amenda nu-i afectează şi plătesc amenda şi continuă, fie alţii găsesc soluţii de acest gen, cum e cea pe care a probat-o public radioul respectiv”, a adăugat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat: Ideea unei doze anuale de vaccin încă nu e pusă pe masă

În ceea ce priveşte eventuale propuneri de limitare a activităţii mall-urilor, secretarul de stat din MAI a explicat că a existat o propunere în sensul limitării activităţii în zilele de sfârşit de săptămână, dar că nu s-a luat încă o decizie pentru că grupul de lucru aşteaptă să vadă cum evoluează situaţia.

"Noi avem grupul tehnico-ştiinţific care a analizat nişte lucruri şi da, era o propunere în sensul că în week-end să fie măsurile un pic mai restrictive decât în timpul săptămânii şi decizia a fost că mai aşteptăm să vedem cum evoluăm şi bineînţeles dacă continuăm să evoluăm în sensul negativ este posibil să se mai discute aceste lucruri. Noi lucrăm nu pe indivizi, lucrăm pe grupuri de lucru”, a arătat Arafat.

Citeste si: Vom scăpa de restricții? Raed Arafat a făcut anunțul oficial: „Abordarea noastră este...”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si