Erupțiile au avut tendința să apară la tineri și au durat câteva zile.

Nu este neobișnuit ca erupțiile să fie un simptom al unui virus, cum ar fi petele care indică varicela. Dar cercetătorii au spus că au fost surprinși să vadă atât de multe tipuri de iritații apar la pacienții cu COVID-19. Aceasta, în condițiile în care iritațiile nu sunt incluse în prezent în lista simptomelor bolii.

Au existat multe rapoarte despre „ piciorul Covid”- o erupție cutanată care apare pe picioarele pacienților chiar și în absența altor simptome- dar cercetătorul principal dr. Ignacio Garcia-Doval a spus că cea mai frecventă formă de erupție cutanată întâlnită au fost denivelări mici și roșii, care tind să apară pe tors.

„Este ciudat să vezi erupții diferite- iar unele dintre ele sunt destul de specifice”, a spus dr. Garcia-Doval pentru BBC.

Citeste si: Când încep şcolile? Răspunsul dat de Raed Arafat

„De obicei apare mai târziu, după manifestarea respiratorie a bolii, deci nu ajută la diagnosticarea pacienților”, a adăugat el.

Toți dermatologii din Spania au fost rugați să comunice detalii despre pacienții cu COVID pe care i-au văzut că au dezvoltat erupții cutanate în ultimele două săptămâni.

Au fost 375 de cazuri în total.

Descoperire şocantă privind coronavirusul: Ce este degetul COVID?
Descoperire şocantă privind coronavirusul: Ce este degetul COVID?

Ei au identificat 5 tipuri de erupții cutanate:

Leziuni asimetrice în jurul mâinilor și picioarelor, care pot da mâncărimi sau pot fi dureroase. În general, la pacienții mai tineri, erupția a durat în medie 12 zile, a apărut mai târziu în cursul bolii și a fost asociateă cu infecții ușoare. Au reprezentat 19% din cazuri.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”- wowbiz.ro

Focare de blistere mici, care provoacă adesea mâncărime, apărute pe trunchi și membre. Acestea au fost găsite la pacienții de vârstă mijlocie, au durat aproximativ 10 zile și au apărut înainte de alte simptome. (9%)

Pete ușor ridicate de culoare roz sau alb, care seamănă cu înțepătura de urzică și care de multe ori poduc mâncărime. Apar mai ales pe corp, dar uneori și pe palme. (19%)

Citeste si: Raed Arafat a făcut anunţul: Când se vor deschide mall-urile?

Maculopapule- umflături roșii mici, plate și ridicate. Acestea au reprezentat 47% din cazuri. Au durat aproximativ șapte zile și au apărut în același timp cu alte simptome, dar au fost observate mai ales la pacienții cu infecții mai severe.

Livedo (cunoscut și sub denumirea de necroză) a fost prezent în 6% din cazuri. Pielea avea culoare roșie sau albastră, cu aspect de pânză de paianjen. Este un semn al circulației sanguine deficitare. Acest simptpm a apărut la pacienții mai în vârstă cu boli severe.


Cu toate acestea, cercetătorii au subliniat că erupțiile pot avea multe cauze și e dificil să le diferențiezi fără expertiză medicală.

„Acest studiu nu este relevant pentru a-i ajuta pe oamenii să-și pună singuri un diagnostic, ci mai degrabă pentru a înțelege modul în care infecția poate afecta oamenii", a spus dr. Ruth Murphy, președintele Asociației Britanice a Dermatologilor.

Dr. Michael Head de la Universitatea din Southampton a spus că erupțiile cutanate au fost un efect secundar binecunoscut al multor infecții virale, inclusiv pneumonia.

Descoperire şocantă privind coronavirusul: Ce este degetul COVID?
Descoperire şocantă privind coronavirusul: Ce este degetul COVID?

Citeste si: Iaşi: Zece persoane au murit după ce s-au intoxicat cu spirt care conţinea alcool metilic

„În cazul COVID-19, erupții cutanate și ulcerații au fost observate la câteva procente dintre pacienții spitalizați. Nu știm încă de ce aceste erupții apar la unii pacienți, dar nu la alții”.

Academia Americană de Determatologie întocmește, de asemenea, un registru al simptomelor dermatologice observate de membrii săi la pacienții cu COVID-19.

Citeste si: Irina Columbeanu, primele declarații după întoarcerea în țară! Fiica lui Irinei Columbeanu vorbește despre revederea emoționantă cu tatăl său, despre viața în America și planurile sale de viitor- kfetele.ro

Citeste si: Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”- radioimpuls.ro

Sursa: digi24.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si