Descoperirea care schimbă tot: coronavirus „viu” pe ambalajele cu alimente congelate

Urme de Covid-19 viabil au fost găsite de către autoritățile chineze pe exteriorul ambalajului de cod înghețat, în orașul de coastă din estul țării Qingdao.

Catalina Popa, miercuri 21 octombrie 2020 , 08:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nou focar de coronavirus în Qingdao

A fost pentru prima dată când coronavirusul „activ” a fost detectat pe mărfuri refrigerate.
Cercetătorii investigau sursa de infectare a unui grup recent depistat într-un spital din Qingdao.

Urme genetice au fost găsite anterior în probe de alimente congelate, dar niciun virus viu nu a fost izolat înainte. „S-a confirmat că atingerea ambalajelor exterioare contaminate cu noul coronavirus poate provoca infecții", a declarat agenția într-un comunicat postat pe site-ul său, fără a preciza de unde provine lotul de alimente congelate.
Beijingul s-a confruntat cu al doilea val de coronavirus în iunie, iar oficialii au sugerat că noul val ar fi putut proveni de la o cantitate de somon importat.

Citeste si: Când va fi gata stadionul Giulești. CNI a anunțat perioada în care stadionul rapidiștilor va fi inaugurat

Citeste si: Care sunt noile măsuri implementate de către Metrorex pentru a se evita supraaglomerarea de la metrou

În august, China a crescut cerințele de inspecție pentru importurile de produse congelate, după ce au fost găsite urme de virus pe aripile de pui congelate din Brazilia. De asemenea, au detectat virusul pe creveți și pe alte fructe de mare congelate provenite din importuri.

În mmomentul de față, orașul Qingdao se confruntă cu un nou focar de infecție. Ancheta epidemiologică a stabilit că doi muncitori de la docuri, asimptomatici, ar fi sursa de infecție pentru 12 persoane care au ajuns la spital. Nu se știe dacă muncitorii au contractat virusul de pe ambalajele alimentelor congelate. Totuși, CDC i-a avertizat pe cei care manipulează produse congelate să nu intre în contact direct cu mărfurile.

CDC a spus că dintr-un total de 2,98 milioane de probe de pe ambalaje alimentare, cercetătorii au găsit doar 22 de probe care au dat rezultate pozitive.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si