VIDEO | Desi se apropie Pastele, proprietarii fermelor de pasari se tem ca vor ramane cu ouale nevandute!

In prag de Paste, ouale romanesti nu mai au cautare, spun proprietarii fermelor de pasari care se tem ca vor ramane cu mii de bucati nevandute.

C.I.P., miercuri 17 aprilie 2019 , 16:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nu de-alta, dar in anii trecuti, inainte de sarbatoarea pascala, cererea era mult mai mare! Nici pretul scazut al oualor nu-I indeamna pe romani sa le cumpere.

Citeste si: Aeroportul de peste un miliard de euro din Singapore si-a deschis astazi portile!

Daca in anii trecuti, in perioada Pastelui pretul unui ou ajungea si la 1,5 lei, anul acesta nu sunt cautate nici la 60 de bani. Ion Gavrila are o ferma cu gaini ouatoare in comuna Matca, judetul Galati si spune ca a ajuns sa vanda oul si 0,22 de lei, desi costul de productie este mult mai mare.

"Cam de multi ani in urma nu a mai fost asa livrare inceata, ca in perioada asta. Incepand din martie si continuand cu aprilie, vanzarile au fost foarte mici, preturile au scazut pe masura. Am ajuns la preturi sub pretul de cost. A, dat si cu 18 bani si cu 19 bani, iar acum dam si cu 22, 23 de bani. Pretul de cost se stie ca la ou incepe de la 25 de bani in sus.", spune Ion Gavrila - proprietar ferma de pasari

Proprietarul fermei de pasari si-a mai restrans activitatea. A renuntat la 65 000 de pasari, doar pentru nu a fi nevoit sa arunce ouale nevandute.

Citeste si: Acest copil a fost abandonat la naștere pentru că „era prea urât”. Ce s-a ales de el

"Toti clientii pe care ii avem noi motiveaza ca nu se vand ouale nici pe piata. Noi lucram cu clienti din Suceava, Iasi, Bacau, Bucuresti, Focsani. Spun ca nu merge piata. Parerea mea este ca sunt preturile fparte mari in supermarket, dup ace am vazut eu in Tecuci, oua la 50 de bani, la vanzare. De la 23 de bani, la 50 de bani e o diferenta mare.", mai spune acesta.

Desi tendinta este sa cumparam oua de la micii producatori, specialistii ne sfatuiesc sa luam doar din magazinele autorizate, pentru ca fie aceste produse pot fi vechi, fie pot fi contaminate cu salmonella.

Te-ar putea interesa si