Despescu, mesaj pentru românii din străinătate: Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu le-a transmis, joi seară, românilor din străinătate că nu vor putea petrece Paştele împreună cu familiile lor.

R.B., joi 09 aprilie 2020 , 23:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale", a spus el.

Citeste si: Vela a anunțat o nouă ordonanţă militară. Noile măsuri de urgență - DOCUMENT

Secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu a anunţat, joi seara, că MAI menţine operaţională linia de triaj de la frontieră, iar toţi cetăţenii care intră în ţară vor fi introduşi în carantină sau în autoizolare la domiciliu.

El a spus că 10.500 de persoane au intrat în România în cursul zilei de miercuri, dintre care 5.500 de cetăţeni români.

Citeste si: Coronavirus - Au fost raportate 881 de decese, în Regatul Unit, într-o zi

"Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, îl veţi petrece în carantină sau autoizolare, nu cu familiile dumneavoastră. Nu dorim să aplicăm sancţiuni sau să deschidem dosare penale. Vă rugăm să înţelegeţi că toate aceste măsuri sunt dispuse în folosul dumneavoastră”, le-a transmis Despescu românilor care vor să revină în ţară. 

Citeste si: Ecaterina Andronescu, anunț important: "Dacă profesorii intră în șomaj tehnic, se va îngheța anul automat"

Chestorul Bogdan Despescu a anunţat că MAI a acordat o "atenţie deosebită” zonelor Suceava şi Ţăndărei, unde s-a înregistrat un număr mare de infectări cu SARS-Cov-2, acolo fiind trimişi şi poliţişti din Bucureşti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si