Dezastru pentru constructorii auto. Pandemia a pus vânzările de mașini "pe butuci"

Vânzările globale de mașini au scăzut cu 26% în prima jumătate a anului, iar țările europene au fost cele mai afectate, arată un studiu recent.

R.I., miercuri 05 august 2020 , 12:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Rezultate mai proaste decât în criza din 2009

Constructorii auto au vândut 33 de milioane de mașini la nivel global în primele șase luni ale anului, cu 26% mai puține decât în perioada similară din 2019. Marea Britanie, Franța și Germania se numără printre țările cu cele mai mari scăderi.

Industria auto traversează o perioadă dificilă din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, care a avut ca efect o scădere puternică a vânzărilor. Rezultatele din prima parte a anului sunt cele mai modeste înregistrate de industria auto din 2009, atunci când piața a fost bulversată din cauza crizei financiare. 

Citeste si: Explozia din Beirut, provocată de amoniul transportat de o navă din Moldova

Care a fost avantajul Chinei, primul focar de Covid

Vânzările globale de mașini au ajuns la 33.075.000 de unități în prima jumătate a anului, în scădere cu 26% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost comercializate 44.9 milioane de unități, informează Automarket.ro.

Citeste si: Intervenție de ultim moment pentru Berna de la „Puterea Dragostei”. Ce a pățit fosta concurentă

China rămâne de departe cea mai importantă piață auto, cu peste 10.2 milioane de unități în primele șase luni și o scădere de 17%. Țara asiatică a profitat însă de faptul că a fost afectată de pandemie în special în primele trei luni, înainte de o revenire puternică pe parcursul următoarelor trei luni.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si