Dieta keto: cat de sanatos e sa tii keto dieta?

Dieta keto, avantaje si dezavantaje!

Petru Luca, miercuri 08 august 2018 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doreşti să începi o dietă ketogenică, însă nu ştii în ce constă regimul alimentar? Am să îţi vin în ajutor şi pentru asta am pregătit acest ghid complet despre alimentaţia în dieta keto, ce este prermis să mănânci şi ce este necesar să eviţi. În primul rând, dieta ketogenică se distinge prin consumul crescut de grăsimi sănătoase. Este moderată în cantitatea de proteine şi restrictivă în ceea ce priveşte consumul de carbohidraţi.

Scopul principal al acestei diete este de a consuma alimente adevărate, nu doar sărace în carbohidraţi dar şi bogate în nutrienţi. Alegerea alimentelor se face după aceste criterii şi urmăreşte încadrarea în limita a 20g de carbohidraţi pe zi.

Se urmăreşte eliminarea zaharului, a alimentelor prea bogate în carbohidraţi, precum şi a alimentelor procesate, cu conservaţi şi coloranţi adăugaţi. Mai mult decat scăderea în greutate, dietele de tip low carb şi ketogenice sunt adoptate cu scopul de a avea un stil de viaţă sănătos. Acest lucru depinde foarte mult de alegerea alimentelor şi de implementarea corectă a dietei.

Recomandarea mea este ca înainte de a începe această dietă să te informezi foarte bine despre ce presupune şi să consulţi medicul pentru eventualele contraindicaţii ale acestui regim.

sursa: nutriblog.ro

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si