Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare. Din cele mai vechi timpuri eclipsele au reprezentat pentru oameni o fascinație, dar și un moment al superstițiilor. Iată ce trebuie să știi despre eclipsele de soare și de lună!

Author: Madalina Grigore marți 25 octombrie 2022 , 12:13

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare. Eclipsa este momentul în care lumina de la Soare este blocată total sau parțial de lună sau de o planetă.

În timpul eclipselor Luna, Soarele și Pământul sunt în linie. 

Iată care sunt diferențele dintre eclipsa de lună și cea de soare!

Care este diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

Prima și cea mai mare diferență se referă la modul în care apar cele două. Eclipsa de Soare apare atunci când Luna ajunge între Soare și Pământ. Astfel, Luna își aruncă umbra pe Pământ și ziua devine mai întunecată. Eclipsa totală, adică blocarea totală a luminii Soarelui are loc pe Pământ la aproximativ un an și jumătate. Eclipsele parțiale se petrec pe Pământ de cel puțin două ori pe an.

Citeste si: Eclipsa de Soare, 25 octombrie 2022: Tot ce trebuie șă știi despre acest fenomen astrologic. Cum sunt zodiile afectate?

A doua diferență este despre momentul în care au loc cele două eclipse. Eclipsa lunară are loc noaptea, iar cea solară pe timpul zilei. Eclipsa Soarelui are loc atunci când există o lună nouă, iar cea lunară în momentul lunii pline.

O altă diferență face referire la durata celor două evenimente. Eclipsa de Soare este mai scurtă decât Eclipsa de Lună. De-a lungul timpului s-a constatat că oamenii au fost mai afectați de eclipsele solare decât de cele lunare.

Citeste si: Oana Roman, revoltată după ce a văzut cât costă un banal croissant: „Mai scump ca la Paris???”- kanald.ro

Citeste si: Ce vitamine sunt bune pentru sanatatea creierului

Citeste si: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

[Sursa foto: PixaBay]

Când avem următoarea eclipsă de lună

Eclipsa de Luna din Taur, de pe 8 noiembrie, ne influențează să punem pe locul doi propriul ego și să ne dedicăm persoanelor și cauzelor pe care le iubim, indiferent de consecințe.

Citeste si: Aspectele astrologice ale lunii noiembrie 2022. Soarele pornește să tranziteze Săgetătorul pe data de 22 noiembrie

Luna va trece prin centrul umbrei Pământului. Eclipsa se va produce cu doar 5,8 zile înainte de apogeu (apogeul Lunii se va produce la 14 noiembrie 2022), diametrul aparent al Lunii va fi mai mic.

Este a 20-a eclipsă din seria Saros 136, cu o magnitudine de 1,359.

Citeste si: ”După ce au picat în groapa aia, au avut nevoie de ajutor să vină la mal.” Ce scrie, de fapt, în certificatul de deces al lui DJ Lalla? Oamenii legii exclud din start o ipoteză importantă în acest caz!- kfetele.ro

Citeste si: Theo Rose a izbucnit în lacrimi când a venit vorba despre Alexandra Ungureanu. Care este, de fapt, relația dintre cele doua artiste: "Cum, mai, tu prietena mea de atatia ani..."- radioimpuls.ro

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

Diferența dintre eclipsa de lună și cea de soare

[Sursa foto: PixaBay]

Când are loc următoarea eclipsă de soare

În anul  nu vor mai avea loc eclipse de soare. Astfel, următoarea eclipsă parțială de Soare va putea fi văzută din România tocmai pe 2 august 2027. Va fi o eclipsă care va dura aproximativ 2 ore și 16 minute, iar Soarele va fi acoperit 51%.

Pe 10 iunie 2021 a avut loc ultima eclipsă de soare vizibilă de pe teritoriul țării. Atunci, eclipsa a putut fi văzută doar în jumătatea de nord a României, acoperirea maximă a fost de 2,1% în Satu Mare.

Citeste si: Când vor fi următoarele eclipse de Soare. Cea mai lungă eclipsă totală de soare din ultimii 100 de ani a fost în 2009, pe 22 iulie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si