Într-un interviu acordat presei din Rusia, Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea unui război nuclear. Președintele a declarat că războiul nuclear este o variantă în cazul intervenției Statelor Unite în conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Mai mult decât atât, Putin a completat menționând că Rusia este pregătită pentru un astfel de conflict, dar nu este cazul.

Vladimir Putin, despre războiul nuclear: "Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi" 

Președintele Rusiei a făcut declarații cu privire la posibilitatea izbucnirii unui război nuclear. Putin a declarat într-un interviu acordat presei locale că un conflict nuclear ar putea fi posibil doar în anumite situații. Una dintre situațiile menționate ar fi intervenția Statelor Unite ale Americii în conflictul dintre Rusia și Ucraina, prin trimiterea de forțe armate.

O altă situație ar fi începerea testelor nucleare în State. Putin a declarat că dacă americanii fac teste nucleare, rușii vor face la fel.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

"Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi... Armele există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii. Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face acelaşi lucru... Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbeşte spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiţi pentru acest lucru", ar fi declarat Vladimir Putin, potrivit digi24.ro.

Citește și: Leonid Volkov, asociatul lui Aleksei Navalnîi, bătut cu bestialitate în fața casei. "Bineînțeles că acesta este un atac politic"

vladimir putin

Vladimir Putin

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Putin a continuat discursul menționând că nu este nevoie de folosirea unor arme de distrugere în masă. Președintele a subliniat că în conflictul deschis cu Ucraina nu este necesară folosirea armelor nucleare, dar dacă Statele Unite vor deschide acest domeniu, la fel va face și Rusia.

"De ce avem nevoie să folosim arme de distrugere în masă? Nu a existat niciodată o astfel de nevoie. Nu este necesar... încă trebuie să ne gândim la asta, dar nu exclud că putem face acelaşi lucru", ar fi declarat Vladimir Putin, potrivit digi24.ro. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si