Directorul INFP a vorbit despre eventualitatea unui cutremur mare: "Oamenii ar trebui să fie pregătiţi!"

Directorul Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, a vorbit despre eventualitatea producerii unui cutremur de mare magnitudine

G. S., luni 29 octombrie 2018 , 10:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mircea Radulian susţine că un cutremur de peste 8 grade e puţin probabil să se producă în zona seismica Vrancea, însă unul ca cel din '77 poate veni oricând.

„Cutremurul a eliberat local, într-o anumită zonă, deci nu pe toată zona Vrancea, ceva din energie, ceea ce înseamnă că este un lucru bun. Pe de altă parte, per total, în zona Vrancea, energia tot se acumulează, chiar şi cu aceste eliberări.

Din păcate, la scară mai mare de timp, vom avea, la un moment dat, şi un cutremur mai mare. Dacă seismul din această noapte anunţă un cutremur mare... este greu de spus, dar nu cred că este cazul potrivit datelor pe care le avem noi. Ne putem aştepta oricând la un cutremur mai mare decât acesta care a avut 5,8. Oamenii ar trebui să fie pregătiţi. Din păcate, nu putem să ştim exact când va veni seismul mare”, a declarat directorul INFP.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie... Surpriza de proportii AZI, la Survivor Romania 2021. Noi concurenti intra in competitie alaturi de Faimosi si Razboinci. Cine sunt acestia?
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si