Disperați să se încălzească, românii cumpără haine de la second-hand cu sacul, ca să le pună pe foc
Disperarea mai multor români a ajuns la limite. Din cauza prețurilor care au explodat, persoanele cumpără saci de haine de la magazinele second-hand pentru a le arde. Astfel, această soluție îi salvează pe mulți în lupta cu frigul, dar și cu prețurile mari.

Disperați să se încălzească, românii cumpără haine de la second-hand cu sacul, ca să le pună pe foc
[Sursa foto: Facebook]In articol:
Hainele de la second-hand se vând ca pâinea caldă. Și nu pentru a fi purtate, ci pentru a fi puse pe foc.
Saci de haine de la second-hand, pe post de lemne de foc
Disperarea i-a împins pe tot mai mulți români să găsească soluții salvatoare. Astfel, hainele nevândute de la second-hand sunt luate cu sacii și puse direct pe foc pentru o sursă de căldură.
Dumitru Chisăliță, expert în energie electrică a mărturisit că, mai multe zile la rând, în aer era prezent un miros înțepător. Astfel, a descoperit că mirosul provenea de la „noile surse de căldură” ale câtorva locatari, care foloseau haine puse pe foc pentru a se încălzi.
Astfel, România a înregistrat în acest an cea mai mare reducere procentuală a consumului de gaze și energie electrică, în industrie, după 1991.
Citeste si: Concediu de odihnă 2023! Până la ce dată se pot recupera zilele de concediu rămase din anul 2022- kanald.ro
Citeste si: Soțul lui Emily Burghelea a dat de înțeles că urmează să devină iar părinți- wowbiz.ro
Din aceste motive, Exxon, CEZ sau ENEL se retrag de pe piața română, făcând loc altor companii care nu sunt complet restructurate, și, în același timp, renunță și la posibilele investiții.
„Săracia energetică și dezindustralizarea României sunt probleme pe care le avem deja. Ce urmează? Medievalizarea României?”, sunt spusele expertului în energie electrică.
Ce spun experții în energie electrică?
Dumitru Chisăliță este de părere că România va trece printr-o perioadă plină de probleme din acest punct de vedere:
-
„consumatorii industriali vor fi sacrificați pentru a menține prețul la populație – dezindustralizarea va continua,
-
va exista o temere reală în a mai investii în România în domeniul energiei, dar chiar și în a activa în România în domeniul energiei,
-
dependența de importuri se va accentua,
-
sărăcia energetică va fi în creștere,
-
haosul din energie se va accentua. Va avansa ideea de naționalizare și de centralism, la fel ca și atunci când s-a propovăduit privatizarea (anii 90) pentru binele românilor. Scopul adevărat este de a aduce viitoarele companii naționaizate în mâinile unor grupuri de interese și nicidecum binele oamenilor”.
-
statul își va menține politica de a se indestula la bugetul de stat din supracâștigurile din energie., pentru a putea veni cu pomeni electorale.
Citește și: VIDEO- Analiză. Cât ne costă încălzirea în mai multe orașe din țară