Doar 2% din populaţia lumii arată așa. Explicația halucinantă pentru această raritate

Deşi toţi cunoaştem măcar o persoană cu această culoare de ochi, doar 2% din populaţia mon­dia­­lă are această culoare de ochi.

E.T., marți 22 octombrie 2019 , 14:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ştiaţi că doar 2% din populaţia lumii are ochii verzi? Legendele spun că aceste persoane sunt de pe altă planetă sau că ar fi urmașii vrăjitoarelor arse pe rug de-a lungul secolelor. 

Deşi toţi cunoaştem măcar o persoană cu această culoare de ochi, doar 2% din populaţia mon­dia­­lă are această culoare de ochi.

Con­cen­traţiile sunt însă mai frecven­te în ţări precum Ungaria şi Islanda şi la une­le grupuri etnice din Asia, pre­cum paştunii din Afganis­tan, din care face parte Sharbat Gula, fetiţa care în iunie 1985 a devenit vedetă în în­treaga lume după ce a apărut pe coperta revistei National Geographic.

Culoarea ochilor este o funcţie genetică şi este determinată de doi factori:

-pigmentarea irisului
-modul în care difuzează lumina în jurul irisului

Pigmentarea irisului unei persoane poate rula de cele mai închise culori,negru la cele mai deschise,albastru. Şi este influenţat în mare măsură de pigmentare,adică de melanina,care este un polimer complex format din aminoacidul tirozină.

Pentru că oamenii cu ochii verzi sunt atât de rari,se spune despre ei că trăiesc mai mult decât ceilalţi şi că sunt prietenoşi,sensibili,calmi şi pasionali. 

Citeste si: Sărbătoare mare pe 26 octombrie! Ce să NU faci NICIODATĂ de Sfântul Dumitru. Tradiții și obiceiuri

Citeste si: HOROSCOP pentru săptămâna 21-27 octombrie 2019, cu astrologul Camelia Pătrășcanu. O perioadă pe care nimeni nu o va uita! NICIODATĂ!

Citeste si: Horoscopul ARAB. Ce nu știai despre tine, e dezvăluit AICI!

Trăsaturile principale ale oamenilor cu ochii verzi sunt:

-curiozitatea
-inteligenţa
-rafinamentul
-eleganţa
-viclenia

Persoanele cu ochii verzi au o privire pătrunzătoare şi foarte atractivă. Ochii lor reflectă o personalitate nesinceră,dar reflectă şi o mulţime de gânduri,pe care celui din jur îi este imposibil să le ghicească.

De asemenea,ochii lor reflectă intelectul ludic şi,în acelaşi timp,comportamentul include poli contrastanţi ai înţelepciunii şi copilăriei,dar personalitatea reflectă un comportament rebel,impulsiv. Ei îşi asumă riscuri pentru a obţine noi oportunităţi şi experienţe. Sunt plini de umor şi au capacitatea de a fi atractivi şi fermecători,mai ales atunci când zâmbesc.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si