Doar in Romania e posibil. Au investit 1,5 milioane de euro in niste partii, dar au abandonat proiectul. Ce explicatii ofera autoritatile

Au defrisat paduri intregi, au facut partii lungi si legate, dar au abandonat proiectul dupa ce au investit in el un milion si jumatate de euro. Domeniul schiabil de la Cavnic, care ar putea deveni la fel de reusit ca si cele din Elvetia sau Austria, se scufunda in nepasarea autoritatilor!

Stirile Kanal D, joi 16 februarie 2017 , 19:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Zapada cat vezi cu ochii si tronsoane de schi lungi de peste 2 kilometri fiecare, in inima muntilor Gutai. Partia din Cavnic are insa un defect: este complet parasita.

Ati auzit bine. Dupa ce ministerul turismului a investit o avere in proiectul de la Cavnic, aproape 1,5 milioane de euro, lucrarile au fost oprite. Din anul 2012 nu au mai alocat  niciun ban pentru aceasta partie. In schimb, inainte de suspendarea investitiei, s-au defrisat 40 de hectare de padure pentru a face loc domeniului schiabil.

Localnicii din Cavnic , dar si investitorii care au zeci de pensiuni cochete in zona spera ca lucrarile se vor finaliza. Pentru infrastructura, care lipseste cu desavarsire, ar mai fi nevoie de 8 milioane de euro de la guvern.

Partia masoara in total aproape 10 kilometri si are un potential urias: este pe versantul nordic al muntilor, unde zapada  exista din belsug chiar si in luna aprilie. Ramane de vazut daca ministerul turismului isi va aduce aminte de acest proiect, care ar putea transforma Cavnicul intr-o mica Elvetia.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si