Ore întregi de căutări pentru doi copii de 12 și 13 ani din Botoșani. Minorii au dispărut duminică, 13 august 2023, de acasă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Dispariția copiilor din comuna Vorona a fost sesizată în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ în jurul orei 01:30.

"Zeci de forţe de ordine trimise în comuna Vorona, pentru localizarea şi identificarea minorilor.

S-au constituit echipe de căutare, de această dată fiind angrenaţi, alături de poliţişti, câinele de căutare-salvare a persoanelor în mediul natural, precum şi pompieri, jandarmi, reprezentanţi ai Ocolului Silvic, poliţişti de frontieră cu aparat cu termoviziune şi voluntari", a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Delia Nenişcu.

Minora a spus că a fost răpită

Reprezentantul IPJ a spus că minora a transmis prin telefonul pe care îl avea cu ea că a fost răpită, furnizând echipelor de salvare informații false referitoare la locația unde se afla și pericolul la care era expusă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

„Minora avea asupra sa un telefon, prin care păstra legătura cu poliţiştii prin intermediul mesajelor, inducându-i în eroare, cu privire la locaţia şi situaţia de pericol în care se află. Acesta le-a transmis forţelor de ordine că ar fi fost răpită de pe stradă şi că viaţa îi este în pericol, aspecte care s-au dovedit a fi nereale.

După câteva ore, minora de 12 ani a fost identificată la aproximativ şase kilometri de locuinţă, în zona pădurii.

Aceasta era singură. Ulterior, după şase ore de căutări, la peste şapte kilometri de locuinţă, a fost identificat şi minorul de 13 ani", a declarat reprezentantul Poliţiei, potrivit  Agerpres

Inspectoratul de Poliție Județean a transmis că minorii nu au fost victimele unei infracțiuni cât timp au fost dați dispăruți de la domiciliu.

Polițiștii continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care cei doi minori au părăsit domiciliul, urmând să fie anunțată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea analizării comportamentului minorilor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si