VIDEO | Doi jurnaliști și un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri, bătuţi crunt de 20 de persoane

Joi după-amiază, 16 septembrie 2021, doi jurnalişti şi un activist de mediu care filmau un documentar despre tăierile ilegale de păduri din România, au fost bătuţi de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, anunţă Greenpeace, care precizează că va oferi asistenţă juridică victimelor.  

Author: Andreea Bolocan vineri 17 septembrie 2021 , 11:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Activistul de mediu agresat a declarat faptul că cel care l-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare îl leagă de maşină şi îl trage până rămâne doar piciorul.

Au fost atacați de către 20 de indivizi într-o pădure

Cei doi jurnaliști și activistul de mediu pe nume Tiberiu Boșutar au fost atacați de către 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna, județul Suceava.

Citeste si: Liberi sa faca ce vor dupa atacul violent

”Regizorul şi jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internaţional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coşna (jud. Suceava). Echipamentul şi toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu şi activistul de mediu Tiberiu Boșutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-şi cunoştinţa în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, relatează Greenpeace.

Câţiva dintre atacatori au fost identificaţi şi duşi la Secţia 15 de Poliţie din Vatra Dornei.

”Avocaţii Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conştiente şi le oferă asistenţă juridică de urgenţă. Cerem Inspectorului General al Poliţiei Române şi Inspectorului Şef al IPJ Suceava să se implice direct în soluţionarea acestui caz şi să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, a fost mesajul transmis de către organizația de mediu.  

Activistul Tiberiu Boşutar nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia şi unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuţi de poliţişti, scrie Newsbucovina.ro.

”Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldoviţa”, a spus Boşutar.

”Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus poliţiştilor că data viitoare mă leagă de maşină şi mă trage până rămâne doar piciorul”, a completat activistul de mediu.

”Nu e vorba de un caz izolat. E vorba de un sistem care ne pune piciorul pe cap”, a mai spus el.

Citeste si: VIDEO| Șoferul din Brăila care l-a spulberat intenționat cu mașina pe tânărul care îi înjunghiase fratele NU a fost reținut

Scenele cumplite au avut loc într-o pădure din Suceava[Sursa foto: PixaBay]

”M-au dezbrăcat în pielea goală”

Activistul de mediu, Tiberiu Botușar, a trecut prin clipe de coșmar joi, 16 septembrie 2021. El a declarat că a fost pus să se dezbrace în pielea goală și a fost trimis așa acasă.

”M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că maşina rămâne acolo şi m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi”, a declarat el.

Activistul de mediu a mai precizat că deşi a trecut prin aceste umilinţe nu a trăit atâta umilinţă cât au trăit-o cei care au plecat din ţară de zeci de ani.

VIDEO- Declarațiile activistului Tiberiu Botușar, făcute chiar din ambulanță, în timp ce era transportat la spital:

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si