Doi soți farmaciști au furat datele personale ale unui client și au creat un cont pe un site de jocuri de noroc

Doi farmacişti, soţ şi soţie, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de tentativa la infracţiunea de fraudă informatică, infracţiunea de evaziune fiscală şi infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

D.S., luni 09 decembrie 2019 , 14:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cei doi lucrează la puncte de lucru din judeţul Suceava ale aceleaşi farmacii, potrivit news.ro.

Anchetatorii au stabilit că în martie 2015, o persoană s-a deplasat la punctul de lucru al farmaciei la care lucra bărbatul, cu care aceasta a obţinut un card de fidelitate la respectiva farmacie. Astfel, bărbatul a intrat în posesia unei copii scanate a actului de identitate al persoanei respective.

“Ulterior, în cursul lunii aprilie 2016 inculpaţii au introdus date informatice false în sistemul informatic al unui agent economic – organizator de jocuri de noroc la distanţă (on-line), în scopul de a obţine un beneficiu material, respectiv la data de 23.04.2016 au creat un cont de jucător pe site-ul gestionat de respectivul organizator de jocuri de noroc, sub identitatea persoanei vătămate, în baza copiei scanate a actului de identitate al persoanei vătămate”, se arată în comunicat.

Citeste si: Cinci bărbaţi din Vrancea, cercetaţi după ce ar fi folosit datele unor carduri bancare obţinute fraudulos pentru a comanda online produse

Sursa citată menţionează că cei doi soţi au folosit ulterior acest cont de jucător şi au realizat câştiguri din jocuri de noroc în valoare de 2.356 lei. Sumă a fost achitată de siteul de jocuri de noroc către cei doi soţi.

Procurorii au precizat că pe data de 24 aprilie 2016, bărbatul s-a prezentat la un punct de lucru al organizatorului de jocuri de noroc, a depus în numerar suma de 500 lei printr-o dispoziţie de încasare şi a semnat în fals dispoziţia respectivă cu numele celui care era contul respectiv.

Câteva zile mai târziu, farmacista s-a prezentat la acelaşi punct de lucru şi a ridicat suma câştigată, de 2.356, semnând de asemenea în fals, cu numele persoanei vătămate.

“De asemenea, inculpaţii au ascuns sursa impozabilă obţinută în cursul anului 2016, în sensul că, după ce în luna aprilie 2016 au creat, folosind date false, un cont de jucător pe o platformă de jocuri de noroc la distanţă, sub identitatea persoanei vătămate, au folosit acest cont de jucător şi au obţinut la data de 28.04.2016 câştiguri din jocuri de noroc la distanţă în sumă de 2.356 lei, venituri pe care nu le-au declarat organelor fiscale, modalitate în care s-au sustras de la plata impozitului pe venitul realizat”, se mai precizează în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava.

Citeste si: VIDEO | Pericolul de pe Tinder. La ce riscuri uriașe se expun utilizatorii

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si