Doliu in lumea teatrului. Teatrul Mic din Bucuresti a facut anuntul dureros pentru toti

Teatrul Mic anunta ca actorul Eugen Cristian Motriuc a murit la varsta de 68 de ani. "Eugen Cristian Motriuc, actor al Teatrului Mic din Bucuresti vreme de trei decenii a plecat dintre noi zilele acestea, lasand in urma amintirea unor clipe in care colegii si prietenii sai radeau pana la lacrimi la multe din anecdotele sale, pentru ca da, stia ca nimeni altul sa aduca bucurie in suflete", transmite Teatrul Mic.

A.L., sâmbătă 29 iulie 2017 , 10:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Hunedorean de origine, nascut la 10 iulie 1949, Eugen Cristian Motriuc, a ales Teatrul Tineretului din Piatra Neamt ca loc in care sa isi inceapa parcursul teatral. Piatra Neamt face parte din tineretea mea, declara intr-un interviu.

Distribuit prima oara in 1977 in chipul lui Hernandez din spectacolul Paine amara de Claude Spaark, in regia lui Constantin Dinulescu, montat pe scena Teatrului National din Bucuresti, Eugen Cristian Motriuc alege totusi sa isi continue drumul la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, in detrimentul Nationalului.

Acolo, vreme de peste cinci ani, interpreteaza cu virtuozitate roluri in spectacole regizate de Alexandru Tocilescu (1978- Nevestele vesele din Windsor de Willian Shakespeare;1980- Program special L.B. de Stephen Poliakoff) sau Alexandru Dabija (1979- Mihai Viteazul de Eugen Mandric si Paul Findrihan; 1980- D'ale Carnavalului de Ion Luca Caragiale).

La Teatrul Mic din Bucuresti este adus in 1983 de Dinu Sararu, iar primul spectacol in care e distribuit, in acelasi an, este celebrul Richard al III-lea de William Shakespeare, montat de Silviu Purcarete. Pe scena Teatrului Mic si a Teatrului Foarte Mic interpreteaza, timp de trei decenii, peste 20 de roluri, alaturi de Stefan Iordache, Olga Tudorache, Leopoldina Balanuta, Dan Condurache, Mihai Dinvale, Coca Bloos, Vali Seciu, Gheorghe Visu s.a.

Colaboreaza, de asemenea, in film cu regizori precum Costa-Gavras (Amen), Sergiu Nicolaescu, Mircea Daneliuc sau Nicolae Margineanu, filmul Poarta Alba (2014), regizat de acesta din urma fiind ultimul sau rol pe pelicula.

De la teatru isi ia ramas-bun in 2007 cu spectacolul Razboi cu Troia nu se mai face, in regia lui Florin Calinescu, montat pe scena in care si-a lasat cea mai buna parte din ani si cel mai mult din suflet, Teatrul Mic.

Teatrul trebuie sa doara, scria el intr-una din cugetarile sale.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Elena Udrea și Ioana Băsescu condamnate la închisoare în dosarul campaniei pentru... Elena Udrea și Ioana Băsescu condamnate la închisoare în dosarul campaniei pentru Băsescu. Ce pedeapsă au primit
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești Cine sunt cei doi bărbați sechestrați și uciși în apartamentul din Onești
monitorulcj.ro
Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență Incendiu la Spitalul din Câmpia Turzii! Pompierii intervin de urgență
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
infoactual.ro
Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!” Ce se întâmplă când Luna Plină intră în Fecioară! Astrolog: „Atenție la vise!”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si