Doliu în muzica populară: Un celebru interpret a fost răpus de coronavirus

Este din nou doliu în muzica populară din România. Un celebru interpret din zona sucevei a încetat din viață după lupta cu coronavirusul.

Author: Mircea Pop luni 19 aprilie 2021 , 10:20

Doliu în muzica populară: Un celebru interpret a fost răpus de coronavirus
Doliu în muzica populară: Un celebru interpret a fost răpus de coronavirus[Sursa foto: monitorulsv.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

George Finiș, unul dintre cei mai iubiți interpreţi de muzică populară din judeţul Suceava, a încetat din viață sâmbătă dimineață, la Spitalul Judeţean de Urgență „Sf.

Ioan cel Nou” Suceava.

Cântărețul, în vârstă de 61 de ani, era internat cu o formă gravă de coronavirus. Starea lui s-a agravat după ce a stat întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie, scrie Monitorul de Suceava.

Cântărețul a fost internat pe 25 martie

Starea lui George Finiș s-a agravat după ce nu a răspuns la medicație și saturația de oxigen a scăzut la 80. Medicul de familie l-a trimis de urgență la spital pentru internare.

Citeste si: Doliu în lumea afacerilor. Un celebru informatician a pierdut lupta cu viața

Interpretul a fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu s-a dovedit salvator. Pe 2 aprilie, a fost mutat la ATI.

Pe 15 aprilie, a fost necesar să fie intubat, iar sâmbătă dimineață a decedat.

Interpretul George Finiş a fost membru al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava

Artistul George Finiș a iubit mult cântecul popular și a prețui folclorul autentic. Mai multe oficialități au transmis mesaje de condoleanțe.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile românilor în anul 2024? Anunțul oficial făcut de Marcel Ciolacu- kanald.ro

Citeste si: Gestul controversat făcut de Alex Ashraf, la scurt timp după ce Oana Zăvoranu a confirmat divorțul. Care a fost prima reacție a bărbatului cu privire la despărțirea de brunetă- wowbiz.ro

Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii: „Folclorul autentic a pierdut un artist de seamă al cântecului popular bucovinean. Rămas bun, George Finiș! Îți mulțumim!”

Citeste si: Doliu pe scena muzicii populare. Saveta Bogdan a făcut anunțul: „Nu îmi vine să cred”

Sorin Filip, directorul Centrului Cultural Bucovina: „Când ni-o fost lumea mai dragă/ M-o scris cu cerneală neagră”.Au rămas în urma regretatului interpret de folclor George Finiș cântece de tezaur dragi sufletului lui. A cântat și iubit Bucovina!A slujit cu credință scena folclorului Bucovinean cu mândria cu care i-a doinit cântecul.Rămas bun și lumină veșnică!”

Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”: „Lacrimi și flori îți dăruim astăzi ție, celui care ai pus, mai presus de toate, dragostea pentru cântecul popular pe scena folclorului românesc.Rămas bun, George Finiș, artist consacrat al cântecului popular bucovinean.Te vom păstra mereu în sufletele noastre.Aplauze și flori la scenă deschisă într-o veșnică amintire!”

Citeste si: Doliu în lumea actorilor. Un celebru artist a pierdut lupta cu viața


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si