Donald Trump, după exploziile din Beirut: "Seamănă cu un atentat teribil"

Beirut este un ''oraş sinistrat'', a anunţat marţi Consiliul Suprem de Apărare din Liban, după exploziile devastatoare care au zguduit portul capitalei libaneze şi au provocat pagube de o amploare fără precedent în toate cartierele oraşului.

R.I., miercuri 05 august 2020 , 07:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele Donald Trump a apreciat marţi, într-o conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut "seamănă cu un atentat teribil", menţionând că experţi militari i-au comunicat că ar fi fost vorba de o bombă.

"M-am întâlnit cu generalii noştri şi se pare că nu a fost un accident industrial. Se pare, în opinia lor, că a fost un atac. A fost un fel de bombă", a declarat preşedintele american în conferinţa de presă zilnică consacrată pandemiei noului coronavirus. Liderul de la Casa Albă a mai declarat că "Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul".

Citeste si: VIDEO | I-a salvat cu preţul propriei vieţi

"Vom fi acolo să ajutăm. Pare un atac teribil", a mai spus Trump, potrivit Agerpres. Anterior, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat că SUA "supraveghează situaţia şi sunt gata să furnizeze asistenţă poporului libanez care îşi revine din această tragedie oribilă".

Citeste si: Reuniune de urgență după explozia din Beirut. A fost declarată zi de doliu - VIDEO

Explozii Beirut: peste 73 de morți

Potrivit unui nou bilanţ furnizat de Ministerul Sănătăţii, cel puţin 73 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 3.700 au fost rănite în exploziile de la Beirut

Consiliul Suprem de Apărare din Liban recomandă guvernului să decreteze stare de urgenţă, potrivit agenţiei naţionale de informaţii ANI. "O catastrofă majoră s-a abătut asupra Libanului", a afirmat preşedintele Michel Aoun, la deschiderea unei reuniuni a Consiliului.

Citeste si: Reuniune de urgență după explozia din Beirut. A fost declarată zi de doliu - VIDEO

Explozii Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu s-au aflat la originea tragediei

Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si