Doua tone de carne in putrefactie la un abator din Codlea. Carnea era atat de alterata incat inspectorii DSV Brasov nu au putut stabili de la ce animale provine

Inspectorii braşoveni ai Direcţiei Sanitar-Veterinare au descoperit, marţi, două tone de carne în stare avansată de putrefacţie, la un abator din Codlea, carnea fiind atât de alterată încât aceştia nu au putut stabili de la ce animale provine. Toată carnea va fi distrusă, iar spaţiul va fi igienizat pentru a fi evitată astfel posibilitatea contaminării zonei. ##VIDEO14529##

Editor: Alexandra Chiric marți 26 iulie 2016 , 16:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit inspectorilor sanitar-veterinari, carnea era în stare atât de avansată de putrefacţie încât devenise ca o pastă lichidă, ceea ce înseamnă că era în acel loc de câteva luni.

Spaţiul în care funcţiona abatorul este al unui bărbat din Codlea, iar acesta îl dăduse în folosinţă unui cetăţean turc care însă nu a fost găsit, dar care promisese că va cumpăra spaţiul şi încheiase şi un antecontract de vânzare- cumpărare în acest sens.

Pe uşa abatorului era pus un sigiliu de mai mult  timp, iar oamenii din zonă au anunţat Direcţia Sanitară Veterinară pentru că nu mai suportau mirosul.

Carnea se afla într-o încăpere în care erau 30 de grade şi era aşezată în 40 de saci. În interior, era plin de muşte, iar miroul era insuportabil.

Pentru că există un risc major de contaminare a zonei, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare au sigilat abatorul şi au cerut sprijinul angajaţilor de la Protan care vor ridica şi vor distruge carnea, urmând ca apoi spaţiul să fie igienizat.

Toate costurile vor fi suportate de către proprietarul abatorului, urmând ca acesta să îşi recupereze ulterior banii de la cetăţeanul turc dacă va reuşi să îl găsească.


" În urma unor sesizări venite din partea vecinilor care au reclamat că de la abator se simte un miros greu, am desigilat abatorul şi am găsit o cantitate foarte mare de carne stricată, estimăm că ar fi aproximativ două tone. Am predat carnea către firma Protan Codlea sub control sanitar-veterinar şi urmează ca până vineri locaţia să fie igienizată şi dezinfectată“, a declarat Dorin Enache, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare Braşov.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Prima reacție a Mishei, după ce s-a aflat că a fost înșelată de Connect-R în timpul mariajului. A luat o decizie la care nimeni nu se aștepta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si