Actriţa Draga Olteanu Matei, internată în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi

Actriţa Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, este internată în stare de comă la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, potrivit unor surse medicale.

Author: Georgiana Balaban vineri 13 noiembrie 2020 , 20:09

draga olteanu la spital
Actrița Draga Olteanu.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sursele citate au prcizat că actriţa ar fi fost adusă vineri la spitalul ieşean, în stare critică, fiind în comă.

Actrița Draga Olteanu, în stare critică la spital

Aceleaşi surse afirmă că actriţa ar fi fost transferată la Iaşi de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

draga olteanu la spital
Celebra actriță Draga Olteanu.[Sursa foto: google]

Citeste si: Ultima imagine cu actorul Vladimir Găitan! Actorul suferea de o boală incurabilă

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Actrița Alexandra Velniciuc, mesaj de ziua mamei care a părăsit-o la 3 ani: ”Nu voi scrie texte mieroase, pentru că nu cred în ele!” FOTO

Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat.

Actrița absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița- 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru.

Draga Olteanu a făcut o carieră plină de succes și în Televiziune unde a avut apariții memorabile în programele de varietăți și de Revelion. A făcut un cuplu memorabil cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar".

După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si