Dramă în lumea presei româneşti. Jurnalistul Tiberiu Cosovan a murit la 64 de ani

Presa românească este mai săracă de astăzi după ce s-a anunţat mpoartea jurnalistului Tiberiu Cosovan, Coso, aşa cum îl ştiau prietenii. Ziaristul a încetat din viaţă la vârsta de 64 de ani.

C.I.P., luni 08 octombrie 2018 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Lucra în continuare la Monitorul de Suceava, fiind cel mai bătrân jurnalist de acolo. Pe lângă meseria de jurnalist, Tiberiu Cosovan a fost şi un scriitor. Are cinci volume ale cărţiin"Efigii în filigran" şi un album de fotografii cu informaţii extrem de interesante.

Jurnalistul Tiberiu Cosovan a murit la vârsta de 64 de ani. Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu o pot face la Biserica „Sf. Înviere" din municipiul Suceava, în Sala "Ioan Grigore". Înmormântarea va avea loc miercuri, 10 octombrie, la ora 12:00, la Biserica "Sf. Înviere", potrivit monitorulsv.ro.

"Drum lin către îngeri , dragul nostru coleg! As spune artist , dar dumnealui a fost mult mai mult de atat -a fost Un OM înzestrat cu o măiestrie artistica deosebita , cu un calm şi o doza de bun simt dusa la extrem , un bun sfătuitor şi un coleg cum putini au norocul sa aibă .

Respectul şi admiraţia vor trece dincolo de eternitate!  Condoleanţe familiei îndurerate!

Mai avea atât de multe de spus şi de făcut… Dumnezeu să-l odihnească în pace!", au scris prietenii jurnalistului Tiberiu Cosovan pe Facebook.

Tiberiu Cosovan a fost redactor cultural la ziarul „Monitorul de Suceava" timp de 16 ani. În perioada 2002 – 2009, jurnalistul a fost preşedintele Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română din Bucovina. Acesta fost redactor şef al revistei de literatură şi istorie literară „Ţara fagilor", a redactat biografiile mai multor artişti români şi străini şi a realizat antologii care reunesc articole de presă cu subiecte din Bucovina. Tiberiu Cosovan a fost şi un scriitor extrem de talentat. El este  autor – împreună cu prof. Ion Cozmei – al volumului "Din Boian la Vatra Dornei – Pelerinaj pe urmele lui Mihai Eminescu" (Editura Augusta, Timişoara, 2004). A contribuit la volumele colective: "Bucovina, anul cultural <Ştefan cel Mare şi Sfînt>" (Editura Muşatinii, Suceava, 2004) şi "Bucovina, anul cultural 2005" (Editura Muşatinii, Suceava, 2005). Avea în lucru cărţile: "Mistagogia penumbrei" (Amintiri retro-nostalgice din Suceava de altădată) – publicat fragmente în "Monitorul de Suceava".

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si