Drama unei batranici din Iasi. Pamantul ii ingroapa casa, dar nu vrea sa plece. Femeia locuieste cu fiul si cei trei nepoti

Sa stai intr-un loc, chiar daca viata iti este pusa in pericol, sau sa pleci si sa-ti vezi agoniseala de-o viata inghitita de un morman de pamant? Este drama prin care trece o batrana din Iasi! Biata femeie, care locuieste cu fiul si cei trei nepoti, sta cu frica-n san si se gandeste cu groaza la ceea ce ar putea urma.

Author: A.L. miercuri 29 martie 2017 , 12:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 75 de ani, tanti Aurica se vede nevoita sa lupte cu...natura! Casa care i-a fost camin vreme de zeci de ani este la un pas de a fi stearsa de pe suprafata pamantului. Alunecarile de teren au facut din locuinta batranei o adevarata "bomba cu ceas".

In gospodaria batranei locuieste si fiul acesteia, impreuna cu copiii sai, insa nici macar improvizatiile barbatului nu au reusit sa incetineasca macar alunecarea malului de pamant.

"Mi s-a spus sa bag parii astia in pamant, i-am taiat de undevade sus, sunt salcami  i-am bagat in pamant la 1 metruu. Erau invers, pe verticala si s-o retras invers", spune batrana.

Parii de protectie cedeaza in fiecare zi cate putin.

"Am scos partea asta, la o saptamana de zile a cazut partea cealalta, versantul ccelalalt la o saptamana si o zi"

"Dar nu am patt nimic pana acum, mai caram cate o roaba de pamant, dar nu in halul asta"

Chiar si specialistii care au evaluat situatia spun ca nu se poate face nimic pentru a impiedica procesul de alunecare.

 

Primar:

"Relocarea failiei in alta locuinta, intrucat specialistii care au venit la  fata locului au stability foarte clar ca pericolul este imminent"

"Deocamdata am facut aici sus, am facut o baraca, n-am terminat-o, e in constructii. O fac cu copiii mei"

 

Fiul batranei ar pleca din casa, dar nu isi poate lasa singura mama. Asa ca incearca, dupa cum poate, sa ridice o mica constructie in apropierea casei, intr-o zona in care nu exista alunecari de teren.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si