Drama unui celebru folkist din Maramureş! Grav bolnav, Ghiţă Danciu riscă să nu mai poată cânta: are o tumoare canceroasă la laringe!

Un alt artist este lovit de boala care a făcut ravagii în ultimii ani. Acum, un cunoscut folkist din Maramureş riscă să nu mai poată cânta.

C.L., marți 13 noiembrie 2018 , 08:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ghiţă Danciu, un cunoscut folkist din Baia Mare are nevoie de ajutor. Fondatorul grupului ”Orizont 77”, cel care a încântat cu vocea sa şi chitara mai multe generaţii, riscă să nu mai poată cânta.

”Ghiţă Danciu are nevoie de vindecare. Şi de bani pentru a obţine această vindecare. E vorba de suma de 30.000 de euro, necesară pentru extirparea tumorii canceroase de la laringe, o operaţie complicată care se efectuează în Austria”, au scris prietenii care au distribuit anunţul prin care artistul cere ajutor.

”Boala mea a recidivat şi am nevoie cât mai urgent de 30.000 de euro pentru o intervenţie chirurgicală în străinătate. Cei care doresc să mă sprijine, prin donaţie sau sponsorizare, o pot face în contul Asociaţiei Culturale Transilvania Folk: IBAN RO02CECEC001946008363031, deschis la CEC Bank Baia Mare”,  este mesajul lui Ghiţă Danciu.

Cu grupul său ”Orizont 77”, înfiinţat în urmă cu 40 de ani, Ghiţă Danciu a cântat atât pe scena celebrului Cenaclu Flacăra, dar a făcut şi turnee cu Holograf şi Iris. 

În ultimii ani, Ghiţă Danciu s-a ocupat şi de organizarea de evenimente de muzică folk. Astfel, datorită eforturilor sale au avut loc peste 80 de gale folk în Ardeal (dintre acestea, aproximativ 20 în Baia Mare), dar şi în Constanţa sau Iaşi.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si