
1 din 3 | Drumuri închise februarie 2025 - pixabay

2 din 3 | Drumuri închise februarie 2025 - pixabay

3 din 3 | Drumuri închise februarie 2025 - pixabay
Drumuri închise februarie 2025: Iată cum poți vedea online starea drumurilor din România afectate de ninsori!
Se circulă în condiții de iarnă în mai multe județe din România! Pentru a vedea starea drumurilor închise sau afectate de ninsori accesați site-ul CNAIR- Hartă interactivă- Situația Traficului Rutier.
De asemenea, informații utile pentru șoferi se regăsesc și pe site-ul INFOTRAFIC al Poliției Române.
Cod galben de ninsori
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că se circulă în condiții de iarnă, cu precipitații sub formă de ninsoare, cu depuneri de zăpadă pe carosabil, în cele 6 județe pentru care a fost
S-a acționat pe timpul nopții pe raza tuturor județelor aflate sub atenționarea meteo atât cu utilaje, cât și cu material antiderapant, nefiind înregistrate evenimente rutiere care să genereze restricții de trafic.
Drumuri închise februarie 2025 - pixabay
Citește și: Cum îți deszăpezești mașina rapid, în 5 pași și 3 mișcări
De asemenea, în celelalte județe ale țării circulația rutieră se desfășoară în general pe un carosabil umed, acoperit pe alocuri cu zăpadă, cu precipitații sub formă de ninsoare și se acționează cu utilaje și material antiderapant.
Este semnalată ninsoare inclusiv pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A10 Sebeș-Turda.
Drumuri închise februarie 2025 - pixabay
Citește și: Prognoza meteo București: Când se termină ninsorile?
Recomandări pentru șoferi
În aceste condiții, venim în sprijinul conducătorilor auto cu următoarele recomandări:
- înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă;
-reduceți semnificativ viteza, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului atunci când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei;
- curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare;
- în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, şi deţine o experienţă de 14 ani în cadrul presei din România.
Şi-a început cariera în presa scrisă, iar ulterior a făcut tranziţia către mediul online, în special pe segmentul SEO.
În prezent, ocupă poziţia de SEO Specialist pentru stirilekanald.ro şi radioimpuls.ro, din cadrul trustului Dogan Media.
Este pasionată de lectură, schi, drumeţii montane, de pictură şi de tot ce înseamnă tehnologie.