DSP Vrancea are un aparat de testare pentru coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Vrancea are, începând de marţi, un aparat de testare pentru coronavirus, cu care se vor lucra zilnic până la 200 de teste. De asemenea, Spitalul Judeţean Focşani urmează să primească un astfel de aparat pentru depistarea coronavirusului, în cel mult două săptămâni.

K.B., marți 07 aprilie 2020 , 21:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr din cadrul DSP Vrancea, aparatul Real Time PCR a fost adus marţi, iar de miercuri vor putea fi făcute teste pentru depistarea coronavirusului. Aparatul a fost achiziţionat cu bani de la Ministerul Sănătăţii şi a fost amplasat în incinta DSP Vrancea.

Citeste si: Mugur Isărescu: Vârful tensiunilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar și financiar a fost depășit

Aparatul va putea prelucra până la 200 de teste zilnic. Echipa de microbiologi vrânceni care va folosi acest aparat va fi instruită de un profesor universitar specializat în biologie moleculară.

Citeste si: Coronavirus - Rusia este pregătită să testeze vaccinuri pe oameni din iunie

Deocamdată, DSP Vrancea dispune de 2.000 de teste, însă numărul va fi suplimentat dacă va fi cazul în perioada următoare. Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazăr, prioritate la testarea care se va face cu noul aparat vor avea pacienţii vrânceni.

Citeste si: Coronavirus ucide fără milă - 786 de persoane au murit în Regatul Unit într-o zi

Un alt aparat de testare pentru depistarea coronavirusului este aşteptat în perioada următoare şi la Spitalul "Sfântul Pantelimon" din Focşani, aparat achiziţionat cu bani de la Consiliul Judeţean Vrancea. Odată cu această dotare, spitalul va avea şi 10.000 de kituri de testare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si