Echipa emisiunii ajunge la Uricani, unul dintre orașele miniere „pierdute” în timp, situat în peisajele superbe de la poalele munților Retezat și Vulcan, unde îl vom cunoaște pe Paul Șerban, un tânăr crescut în ghetourile din Valea Jiului, care a găsit un mod spectaculos de a promova frumusețea zonei. Din pământ, din frunze sau crengi culese din pădure, din mușchi și tot felul de lucruri aparent nefolositoare, Paul reușește să facă artă în creierii munților și în cele mai inaccesibile locuri.

Deși lucrările tânărului rezistă atât cât le îngăduie vântul sau ploaia, văzute de sus, acestea îți taie respirația.

mihai ghita

Mihai Ghiță, prezentatorul „Asta-i România”

[Sursa foto: Kanal D]

Paul și-a dorit să promoveze locurile natale 

Absolvent al Facultății de Artă și Design, din Timișoara, Paul și-a dorit să își folosească tot talentul pentru a promova locurile natale și toată Valea Jiului. Cu pământ, cu frunze din pădure, cu mușchi și tot felul de lucruri, așa "pictează" Paul în creierii munților. Cu mâinile goale, cocoțat pe stânci plăsmuieste zei și personaje uimitoare, iar întregul farmec al lucrărilor sale constă în faptul că pot fi admirate doar de la înălțime.

Citește și: VIDEO- Fără permis de ședere în Marea Britanie. Ce categorii de persoane pot profita de acest lucru?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?- wowbiz.ro

peisaj din varf de munte

Arta în vârf de munte 

[Sursa foto: Kanal D]

Tot duminică, la “Asta-i România!” o vom putea cunoaște pe Iulia, o tânăra cu 7 copii care până mai ieri cerșea în stradă însă, cu ajutorul oamenilor de bine, aceasta a primit o bucată de pământ și o capră, pentru pune pe picioare o gospodărie. Acum, Iulia are ograda plină de animale și își poate întreține întreaga familie, doar din propria muncă.

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, numai la Kanal D.

lupul dacic

Lupul Dacic

[Sursa foto: Kanal D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si