Dupa genti, celebrul calugar Savatie Bastavoi si-a lansat si o gama de vinuri!

Calugarul Savatie Bastovoi vinde vinuri pe care el le-a denumit si care au pe sticla initialele sale, S.B.

Author: Matei Vaihan Webeditor: Petru Luca miercuri 07 iunie 2017 , 08:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Savatie Bastovoi este un calugar, eseist, poet, romancier, teolog si scriitor basarabean, devenit celebru la noi in tara pentru pildele sale legate de credinta. Din 2002, Savatie a fost hirotonit ieromonah si vietuieste la Manastirea Noul Neamt din satul transnistrean Chitcani. Calugarul profita de notorietatea sa si s-a lansat in afaceri.

La manastire, el face genti, posete si curele din piele pe care le vinde prin intermediul unui site personal, preturile acestora fiind de la 100 de euro in sus.
Toate produsele au initialele „S.B.”, asa cum procedeaza marii creatori de moda. Recent, calugarul Savatie a decis sa vanda si vin, pe care o podgorie din Moldova le produce special pentru el, cu denumirea de „Beciul popii”.
Pana acum s-au lansat trei vinuri, toate botezate de Savatie, „Fata popii” (vin alb sec), „Vinul popii” (rosu sec) si „Pielea cucoanei” (rose demidulce), acestea putand fi gasite si in cateva restaurante din Romania. „ Pentru cei care nu ştiu, podgoria unde se află Purcari a aparţinut Sfîntului Munte şi a fost donată vinificatorilor moldoveni.
Cu condiţia să facă vinul bun. Aşa că toate vinurile bune din zona geografică cu origine controlată Ştefan Vodă au fost vinuri popeşti. „Beciul popii" restabileşte istoria şi superlativul vorbei din popor „vin de care bea popa”"
, a explicat calugarul Savatie.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si