Ecaterina Andronescu, discurs motivațional pentru studenți! A mototolit două bancnote în fața absolvenților - Cum și-a motivat gestul

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat la festivitatea de absolvire a promoției "Petrache Poenaru" a Universității Politehnica. Aceasta le-a ținut un discurs motivațional la final de faultate.

A.N.C, duminică 07 iulie 2019 , 18:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

FOTO: Facebook/Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti  

Ministrul a mototolit două bancnote, pentru a le exemplifica tinerilor că valoarea lor rămâne neatinsă, chiar dacă pot fi călcați în picioare.

"Se cuvine ca astăzi, promoția pe care o reprezentați să îi poarte numele (Petrache Poenaru – n.r.) și să fiți mândri de acest nume. (...) Dragi ingineri tineri, sigur, terminați o școală de care nu aveți cum să nu fiți mândri. (...) Sunteți, ați fost studenți ai Universității Politehnica din București. Fără îndoială, una din cele mai bune universități pe care le are nu numai România, ci și această parte de lume. E o școală care v-a dat valoare", a declarat Ecaterina Andronescu în fața absolvenților, potrivit Mediafax.

"Și, dacă vorbim de valoare, dați-mi voie să fac aici, în fața voastră o încercare. Îmi cer scuze celor care știu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei și vreau să vă întreb dacă le vreți. Le vreți? OK. Atunci, o să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți", a mai adăugat aceasta.

Tinerii au răspuns că nu renunță la bancnote și că și le doresc chiar și așa

"Putem să mergem mai departe și anume să le aruncăm pe jos și să le călcăm în picioare. Le mai vreți? Da, filosofia acestei experiențe este cât se poate de clară, le vreți și mototolite, le vreți și călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață, pentru că viața are și urcușuri și coborâșuri, dacă se mai întâmplă să fiți mototoliți sau uneori călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul, pentru că aveți valoare și vă respectăm și vă prețuim pentru valoarea pe care o aveți. Și această valoare v-a fost crescută în școala pe care astăzi o terminați", a precizat Ecaterina Andronescu.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si