Ecaterina Andronescu vrea să lase repetenți și elevi de clasa a III-a

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu vrea să schimbe regulile din învățământ.

Author: C.L. luni 21 ianuarie 2019 , 21:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ecaterina Andronescu crede că o problemă a Educației este faptul că elevii nu pot fi lăsați repetenți decât după clasa a III-a.

”Din păcate, este o prevedere legală, până în clasa a III-a nu îi pot lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect, pentru că iată

unde suntem. Ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, că nu știu să calculeze bine și că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a VIII-a”, a afirmat Ecaterina Andronescu, într-o emisiune tv. (Vezi și ce se întâmplă cu fondul clasei)

Ecaterina Andronescu schimbă regulile! Ce vrea pentru școlari

De aceea, actualul ministru al Educației vrea să schimbe legea, iar una dintre modificările pe care le dorește îî vizează pe învățători. Ecaterina Andronescu spune că nu e de acord cu mutarea unui copil de la școla de cartier de care aparține, la o altă școală de ”fițe”.


”Școala de cartier este școala de cartier, copilul acolo trebuie să meargă, în circumscripția lui de domiciliu, după părerea mea. Dacă nu avem învățători care să facă ceea ce trebuie să facă pentru un copil cuprins în ciclul primar, atunci trebuie să plece învățătorul și copilul să rămână acolo.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Ecaterina Andronescu promite revoluție în Educație! "Ce am făcut din 2011 încoace?!"

Eu cred că școala de cartier este școala cartier și ea trebuie respectată. Deci întreruperea ideii de rezidență la un prieten, la cineva de acolo de unde e școala, unde consideră părintele că se realizează copilul lui, pentru că toate școlile trebuie să fie bune, toate școlile trebuie să aibă… profesori de calitate”, a precizat Ecaterina Andronescu în aceeași emisiune tv.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si