UPDATE ora 15:00: Subiectele și baremul la Română Evaluare Națională 2024 se regăsesc AICI, pe subiecte.edu.ro

Edu.ro anunță că subiectele la Română Evaluare Națională 2024 vor fi publicate în jurul orei 11:00, după încheierea examenului.

UPDATE: Iată subiectele la Română Evaluare Națională 2024!

Subiectele au fost publicate pe Edupedu.ro: 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

Sursa: Edupedu.ro

UPDATE: Elevii au primit subiectele la ora 09:00. Imediat, după ce examenul se încheie, la ora 11:00, vor fi publicate în acest articol.

Baremul de corectare la Română Evaluare Națională 2024 se va publica pe subiecte.edu.ro la ora 15:00. Acestea pot fi consultate accesând următorul link: subiecte.edu.ro/2024

Edu.ro Subiecte Română Evaluare Națională 2024

Accesul elevilor în sălile de examen este permis în intervalul orar 8:00- 8:30.

Aceștia trebuie să aibă la ei un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru efectuarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru.

Proba la Română de la Evaluare Națională 2024 începe la ora 9:00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Elevii au la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea subiectelor la Română Evaluare Națională 2024

Timpul alocat pentru rezolvarea subiectelor la Română este de 120 de minute (două ore), calculate după completarea casetei de identificare (datele introduse de elevi vor fi verificate de asistenții din sălile de examen).

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, elevii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană/a Municipiului București de organizare a examenului, în baza prevederilor procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale în anul 2024.

Subiecte Română Evaluare Națională 2024

Subiecte Română Evaluare Națională 2024

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 8-a: Modelul publicat pe EDU.ro

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele de socializare. “Viața merge înainte!”- kfetele.ro

Citeste si: REMA, show exploziv pe scena festivalului Electric Castle 2024. Ce a spus artistul nigerian despre femeile din România- radioimpuls.ro

Totodată, în sălile de examen este interzisă introducerea următoarelor obiecte: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea (elevii au obligația de a lăsa aceste obiecte personale în sala de depozitare stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen).

Cei care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi acceptați în examen. Probele sunt monitorizate audio-video.

Calendar Evaluare Națională 2024

Probele scrise din cadrul Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a 8-a (EN VIII 2024) au început marți, 25 iunie, cu testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

Următoarea probă (matematică) are loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Subiecte Română Evaluare Națională 2024: baremul de corectare

Subiecte Română Evaluare Națională 2024: baremul de corectare

[Sursa foto: freepik]

Iată calendarul pentru Evaluare Națională 2024:

  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește și: Pe ce dată începe în 2024 Evaluarea Națională a elevilor din clasa a 8-a. Calendarul examenelor

160.400 de elevi susțin examenul de Evaluare Națională 2024

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00- 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie 2024

Comunicarea rezultatelor la Evaluare Națională 2024 se face anonimizat

Comunicarea rezultatelor la Evaluare Națională 2024 clasa a 8-a se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite elevilor pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere la liceu 2024, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si