În Bistriţa-Năsăud, unde a fost Cod roşu, peste 180 de gospodării din localităţile Şieuţ, Gledin şi Monor au fost inundate. La Şieuţ, echipajele de intervenţie au salvat o femeie şi doi copii care erau adăpostiţi în podurile locuinţelor, iar la Monor un alt copil împreună cu bunica sa au fost evacuaţi de urgenţă de către salvatori.

Citeste si: O tânără din România batjocorită în Italia de un conaţional care o chemase la curăţenie

Reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au transmis, joi, că peste 320 de pompieri militari cu aproape 90 mijloace tehnice au fost angrenaţi, în ultimele 24 de ore, în misiuni de limitare şi înlăturare a efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. 

În urma ploilor abundente şi a vântului puternic din cursul zilei de miercuri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 8 judeţe: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Caraş-Severin, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Teleorman şi Vâlcea. 

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 65 de locuinţe, 93 de beciuri şi anexe gospodăreşti, 136 de curţi inundate, precum şi pentru înlăturarea apei şi a aluviunilor de pe două drumuri judeţene. Salvatorii au acţionat cu accesoriile de descarcerare pentru degajarea a doi copaci căzuţi pe autoturisme şi trei acoperişuri desprinse de pe clădiri.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citeste si: O fetiță de 14 ani s-a urcat la volanul unui camion și a accidentat un copil de 12 ani aflat pe trotuar

"Cele mai semnificative efecte din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în judeţul Bistriţa-Năsăud, aflat atât sub incidenţa Codului Roşu de fenomene meteorologice severe, dar şi a Codului Roşu hidrologic de scurgeri importante pe versanţi, creşteri de debite şi viituri rapide.

Astfel, au fost înregistrate acumulări de apă şi inundaţii în peste 180 de gospodării din localităţile Şieuţ, Gledin şi Monor. Din cauza viiturilor rapide şi a nivelului ridicat al apei, în localitatea Şieuţ, echipajele de intervenţie au salvat o femeie şi doi copii care erau adăpostiţi în podurile locuinţelor, iar în localitatea Monor un alt copil împreună cu bunica sa au fost evacuaţi de urgenţă de către salvatori", arată IGSU.

Citeste si: Prințesa Lia, criticată dur de creatorul de modă Adrian Oianu ”E o chestie împăiată”

Evenimentele nu s-au soldat cu victime.

În prezent, sunt în desfăşurare intervenţii pentru evacuarea apei în judeţul Giurgiu, iar în judeţul Bistriţa-Năsăud sunt derulate evaluări ale pagubelor produse de inundaţiile din această noapte.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

IGSU menţionează că până vineri seară, la ora 23.00, toată ţara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

Citeste si: VIDEO| Dragostea cu năbădăi dintre episcopul din Oradea și o enoriașă, terminată la poliție

Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea şi suplimentarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si