Ei sunt gemenii geniali care sufera de AUTISM. Unul a luat peste 9 la BAC, iar celalalt este talentat din nastere. Povestea impresionanta a celor doi
Robert si Radu Plopeanu, gemeni in varsta de 19 ani diagnosticati cu autism inca de la gradinita, reusesc sa depaseasca prejudecatile sociale legate de suferinta lor obtinand rezultate excelente la invatatura in conditiile in care urmeaza scoli din sistemul de invatamant generalist, scrie Adevarul.
Publicatia relateaza povestea celor doi gemeni care sufera de autism. Robert Plopeanu are 19 ani, sufera de autism si, chiar daca rezultatele la invatatura il indreptatesc sa afirme ca este un elev bun, este modest si spune ca nu are calitati extraordinare. A reusit, totusi, sa depaseasca barierele sociale si sa demonstreze ca in viata orice este posibil daca iti doresti cu adevarat.
A absolvit, in promotia 2016, cel mai prestigios liceu din Brasov, Colegiul National „Andrei saguna“. S-a descurcat singur la scoala, nu a avut nevoie de insotitor si nici de o program adaptat. Multi dintre colegi nici nu au stiut ca are autism. La Bacalaureat a luat note foarte mari. Robert a obtinut 8,75 la limba romana, 9,65 – la matematica si 9,30 – la biologie.  „Mama m-a influentat sa aleg «saguna» si cred ca mi s-a potrivit din mai multe puncte de vedere. Am vrut un liceu unde sa invat cu adevarat.
Nu a fost nicio problema. La inceput, poate, unii colegim-au privit altfel, dar multi nici macar nu au stiut de problema mea“, povesteste Robert Plopeanu. Va fi student la Cluj si va sta la camin A reusit sa intre la Cluj, la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Statistica si Previziune Economica si din toamna va face pasul spre independenta totala. Va sta la camin si este convins ca nu va avea nicio problema.
Abia asteapta sa inceapa viata pe cont propriu.

Publicatia relateaza povestea celor doi gemeni care sufera de autism. Robert Plopeanu are 19 ani, sufera de autism si, chiar daca rezultatele la invatatura il indreptatesc sa afirme ca este un elev bun, este modest si spune ca nu are calitati extraordinare.

A reusit, totusi, sa depaseasca barierele sociale si sa demonstreze ca in viata orice este posibil daca iti doresti cu adevarat.A absolvit, in promotia 2016, cel mai prestigios liceu din Brasov, Colegiul National „Andrei saguna“.

S-a descurcat singur la scoala, nu a avut nevoie de insotitor si nici de o program adaptat. Multi dintre colegi nici nu au stiut ca are autism. La Bacalaureat a luat note foarte mari. Robert a obtinut 8,75 la limba romana, 9,65 – la matematica si 9,30 – la biologie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

„Mama m-a influentat sa aleg «Saguna» si cred ca mi s-a potrivit din mai multe puncte de vedere.

Am vrut un liceu unde sa invat cu adevarat.

Nu a fost nicio problema. La inceput, poate, unii colegim-au privit altfel, dar multi nici macar nu au stiut de problema mea“, povesteste Robert Plopeanu. Va fi student la Cluj si va sta la camin

A reusit sa intre la Cluj, la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica, specializarea Statistica si Previziune Economica si din toamna va face pasul spre independenta totala. Va sta la camin si este convins ca nu va avea nicio problema. Abia asteapta sa inceapa viata pe cont propriu.

Citeşte intreaga poveste pe Adevarul.ro

Citeste si: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”- kfetele.ro

Citeste si: Prima reacție a lui Selly după incidentul cu apa de la Beach, Please! 2024: "O să vă răcorească cu furtunul toți agenții de pază". Ce spune despre cei care vin deshidratați la festival- radioimpuls.ro

 

Sursa foto: Adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si