El este primarul bucurestean care s-a spanzurat de 12 ori de dragul stiintei! Doctorul Nicolae Minovici a fost cobaiul propriilor experimente privind moartea prin spanzurare

Nicolae Minovici este fratele celebrului Mina Minovici, medicul legist care a dat numele Institutului de Medicina Legala.

Author: V.P. Webeditor: A.N. duminică 12 februarie 2017 , 10:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nicolae Minovici (1868-1941) a fost un celebru medic, ca si fratele sau, Mina, care a socat Bucurestiul la inceputul secolului 20 prin experimentele sale asupra mortii prin spanzurare. In anul 1904, Nicolae Minovici a publicat lucrarea "Studiul asupra spanzurarii", in care descria efectele agoniei prin autostrangulare, traite chiar pe pielea sa!

Potrivit adevarul.ro, medicul si-a provocat singur sufocarea, de 12 ori, pana la pierderea cunostintei, durata experimentului osciland intre 4 si 26 de secunde! Iata cum descria Minovici in presa vremii senzatiile traite: "Prima dată când am încercat să-mi provoc moartea în chipul acesta, zăceam întins pe patul meu, privind cerul. Cu ambele mâini mi-am strâns cu putere gâtlejul în jurul mărului lui Adam. În secunda a V-a simţeam cum se coboară peste mine un văl purpuriu şi apoi un văl negru. Cu o repeziciune uimitoare defilau apoi înaintea ochilor mei sufleteşti fel de fel de icoane. Apoi am simţit ceva asemănător cu o cumplită descărcare electrică, şi totul se făcu negru. Am pierdut simţul raţiunii”, conform ziarului Adevarul.

Activitatea politica a lui Nicolae Minovici este la fel de bogata, medicul devenind in 1926 primarul sectorului III Albastru, care cuprindea zona Rahova, Grozavesti, Mandravela, Dealul Spirii, Cotroceni, 13 Septembrie si Serban Voda, avand un rol determinant in pavarea si curatirea strazilor din zona.

In 1938, Nicolae Minovici s-a imbolnavit de cancer la laringe, murind pe 26 iunie 1941, in ciuda operatiei de traheotomie suferira la Viena, in 1940.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si