Eleva eminenta exmatriculata pentru ca si-ar fi lasat colegii sa copieze la BAC a castigat procesul cu Inspectoratul Scolar!

Alexandra Burta, eleva eliminata anul trecut de la examenul de Bacalaureat, a castigat procesul cu Inspectoratul Scolar Bihor.

Matei Vaihan, miercuri 11 mai 2016 , 15:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Alexandra Burta, eleva a Colegiului tehnic „Unirea” din Stei, a devenit celebra in vara lui 2015, cand a fost eliminata de la proba de Matematica a Examenului de Bacalaureat, fiind acuzata ca i-ar fi lasat pe colegii ei sa copieze. „A lasat sa se copieze de pe foile si lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate si lateral ”, s-a aratat in comunicarea Comisiei Judetene de Bacalaureat.

w"
w"

Alexandra a motivat ca nu avea timp sa tina legatura cu colegii, pentru ca a scris 11 pagini la examen, plus alte ciorne. Ea a dat in judecata Inspectoratul Scolar al Judetului Bihor, iar in iulie 2015 institutia a fost obligata sa corecteze lucarile si sa emita adeverinte de absolvire a bacalaureatului pentru inscrierea la facultate.

w"
Zilele trecute, Alexandra a castigat si procesul pe fond. “Admite în parte cererea formulată de reclamanta Burtă Alexandra Maria, în contradictoriu cu pârâtul Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor, în nume propriu şi pentru Comisia Judeţeană de Bacalaureat Bihor şi Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei. Anulează procesul verbal de sancţionare a candidatului nr. 032/07.07.2015 întocmit de Comisia de Bacalaureat din Centrul de Examen nr. 309 Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei.
Obligă pârâtul să procedeze la notarea lucrării reclamantei de la proba E) c), disciplina Matematică de la examenul de bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2015”,
se arata in hotararea Tribunalului Bihor.  Intre timp, dovedind ca este foarte studioasa, Alexandra Burta a dat examen si a intrat la doua facultati, fiind studenta la "Finante Banci” si la "Farmacie”.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai... Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai distrus"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si