„Escrocul cu o mie de fețe” din Dorohoi. A venit la biserică cu o mașină cu girofar de poliție și a făcut o percheziție

Un bărbat din Dorohoi a fost arestat la Rădăuți la începutul lunii aprilie după ce a înșelat un bărbat cu peste 10.000 de euro, dându-se procuror și avocat și promițându-i că îl va ajuta să câștige un proces. Detaliile privind modul în care a acționat „escrocul cu o mie de fețe” sunt realmente incredibile, după cum relatează Monitorul de Suceava.

Author: Razvan Ilie marți 25 mai 2021 , 17:41

A făcut percheziție în biserică, după ce a venit cu mașina cu girofar[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un escroc din România în vârstă de 34 de ani amintește, prin comportamentul său cameleonic, de filmul "Talentatul domn Ripley".

Sorin Alin Verincianu din Dorohoi are la activ aproximativ 10 condamnări pentru înșelăciuni. El a comis cele mai multe fapte îmbrăcat în preot, însă s-a dat și jurnalist, medic și, mai nou, avocat sau procuror, după cum relatează sursa citată.

Citeste si: Miron Cozma, amănunte halucinante despre mineriadele din România și persoanele implicate

Percheziție în biserică, după ce a venit cu mașina cu girofar

Cel mai recent episod de escrocherie  al lui talentatului Ripley de România, încheiat cu pagube de peste 10.000 de euro, s-a petrecut la Vicovu de Jos. Datele sunt relatate în ancheta coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

În luna martie a anului 2020, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos avea loc o slujbă. Un necunoscut a venit cu un BMW negru, cu girofar de poliție și cu stroboscoape luminoase, toate pornite. El a abordat pe un ton grav un îngrijitor al bisericii și i-a spus că este procuror și trebuie să intre în biserică.

Citeste si: Cazuri șocante în județul Constanța. Două persoane înjunghiate

Sub privirile credincioșilor speriați, individul a intrat în biserică, s-a urcat la balcon, spunând că el este procuror și caută o persoană suspectă pe care o urmăreşte. În scurt timp, necunoscutul care a fluturat și o legitimație falsă a spus că percheziția s-a încheiat și a plecat tot cu mașina cu girofarul pornit.

Escrocul din Dorohoi a fost condamnat de Judecătoria Suceava, în luna decembrie a anului trecut, la o pedeapsă de 4 ani, 8 luni și 156 de zile de închisoare (zilele sunt rest din pedepse mai vechi) pentru o înșelăciune comisă la Suceava.[Sursa foto: Monitorul de Suceava]

"Taxe" de 56.000 lei pentru falsul procuror

Acesta a fost doar preludiul escrocheriei. După aproximativ două săptămâni, același ”procuror” l-a abordat pe pastorul Ilie T. și i-a spus că, în calitatea sa de procuror, dar și de avocat în afara orelor de magistrat, îl poate ajuta să câștige un proces pe care îl avea pentru o moștenire.

Escrocul a jucat tare din start, spunându-i pastorului că trebuie să achite taxe de 1.000 de euro pentru fiecare parte din proces. Per total, el a înșelat victima cu suma totală de 56.450 de lei, pe parcursul a aproximativ trei luni de zile.

Sorin Alin Verincianu a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, procesul fiind pe rolul Judecătoriei Rădăuți. 

Alte detalii incredibile din dosar aici


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si