Escrocheria coronavirus prin care oamenii sunt jefuiți

Autoritățile din Italia au tras un semnal de alarmă. Infractorii profită de panica instalată în nordul Italiei, zonă afectată de Coronavirus în care trăiesc sute de mii de români.

K.B., marți 25 februarie 2020 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentanții Crucea Roșie și oficialități din mai multe localități din nordul Italiei au confirmat faptul că falși medici bat la ușile oamenilor sub pretextul că sunt necesare o serie de verificări. ȘtiriDiaspora a scris încă de ieri despre noua metodă prin care sunt jefuiți oamenii. Publicațiile La Stampa și Il Giornale tratează subiectul pe larg în edițiile de astăzi.

Citeste si: Țuspaisul de urzici. Rețeta veche pe care românii au uitat-o. Iată cât de simplu se prepară

Citeste si: Metrorex luptă împotriva CORONAVIRUSULUI. Ce se va întâmpla cu metrourile de azi înainte

"ATENȚIE!

Ni s-a spus că unii oameni în vârstă au primit apeluri ciudate de genul: 'Suntem de la Crucea Roșie, venim acasă pentru a face test pentru coronavirus'. Nu aveți încredere în cei care se prezintă acasă pentru verificări. Nu există medici care vin acasă pentru a face teste. Când aveți îndoieli, apelați întotdeauna autoritățile pentru un control!"

Mulțumim!", este mesajul postat de Crucea Roșie pe Facebook.

Carlo Davico, primarul orașului Cherasco, a scris ieri pe rețelele de socializare: "Au fost raportate situații în care medici falși au cerut să intre în case pentru a face control. Au fost opriți de poliție. Îi rog pe toți cetățenii să acorde o atenție deosebită și să nu deschidă ușa acestor personaje".

Citeste si: Coronavirus. Un bărbat testat pozitiv în Rimini după ce s-a întors din România

Totodată, municipalitatea Solaro (provincia Milano) a lansat un avertisment similar prin intermediul Facebook: "ATENȚIE! Avem rapoarte despre funcționari ATS sau Crucea Roșie, care se oferă autonom să efectueze vizite la domiciliu pentru a verifica prezența Coronavirusului. NU EXISTĂ ACEASTĂ PROCEDURĂ. Acestea sunt păcăleli. În cazul contactului cu asemenea persoane, raportați imediat la poliție".

Sub pretextul că trebuie să facă verificări și să-i testeze pentru o posibilă infecție cu coronavirus, escrocii fură bani și tot ce le cade de valoare la îndemână.

Țintele predilecte sunt bătrânii care au dificultăți de deplasare. Hoții vin costumați în combinezoane albe, asemenea experților care verifică virușii periculoși. Unii dintre hoți distrag atenția bătrânilor și îi țin ocupați în timp ce altul golește totul prin casă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si