Mesajul unui medic de renume: E o mare greșeală să nu purtăm mască!

Un medic de renume din Asia avertizează, cu trimitere la comportamentul europenilor, că este o “imensă greșeală” faptul că milioane de oameni nu poartă mască de protecție atunci când ies din casă.

A.M.S., miercuri 01 aprilie 2020 , 14:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul arată că ”unul dintre motivele pentru care Coreea are o rată relativ mică de infecţii este că lumea poartă mască şi se spală frecvent pe mâini”, potrivit Digi24.

”În Occident, în Europa şi în SUA, nu prea vezi oameni purtând mască. Mi se pare straniu. În Statele Unite, şeful sistemului sanitar public le-a spus oamenilor că nu este nevoie să poarte mască. OMS a recomandat acelaşi lucru. Dar eu nu sunt de acord. Mesajul acesta trebuie pus în context. Cred că scopul a fost împiedice ca publicul să facă stocuri de măşti şi asta pentru că personalul medical are mai multă nevoie de ele. Dacă personalul medical nu mai are măşti, nu mai poate trata pacienţii. Cu alte cuvinte, pentru că sunt puţine măşti în SUA, personalul medical trebuie să aibă prioritate”, a spus acesta.

Citeste si: 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar din București, confirmate cu coronavirus

este bine sa purtam masca coronavirus

”Măştile şi-au dovedit utilitatea în prevenirea infecţiilor. Uitaţi-vă la China, Hong Kong, Japonia şi Coreea. În ţările din Asia, oamenii poartă mască. Dar dacă vă uitaţi la multe dintre ţările europene şi la SUA, virusul se răspândeşte rapid. Unul dintre motivele pentru care Coreea are o rată relativ mică de infecţii este că lumea poartă mască şi se spală frecvent pe mâini”, mai spune acesta.

Când se va termina pandemia de coronavirus?

Profesorul Kim Woo-Jiu nu crede că actuala pandemie se va termina repede. Sunt trei scenarii, în opinia lui:

1) se va comporta asemănător SARS, se va termina în iulie-august, şi nu va reveni, dacă toate ţările fac eforturi. Este cel mai optimist scenariu, îi dă 10% şanse sau chiar mai puţin;

2) la vară va dispărea din emisfera nordică, dar se va răspândi în emisfera sudică, apoi se va întoarce în nord în noiembrie sau decembrie, ca gripa sezonieră;

3) va fi creat un vaccin, toată populaţia lumii va fi vaccinată şi omenirea va scăpa de COVID cum a scăpat în anii 80 de variolă - este cel mai ambiţios scenariu şi cel mai greu de atins.

este bine sa purtam masca coronavirus

Citeste si: Cresc cazurile de infectare cu coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 2.460 de cazuri

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul lucrează în domeniul bolilor infecțioase din 1990 și în decursul acestor 30 de ani a tratat cazuri de tuberculoză, SIDA, rujeolă, s-a confruntat cu epidemiile de SARS în 2003 și gripă porcină în 2009, dar și cu Ebola, în 2014, apoi MERS în 2015. Spune însă că actuala pandemie de Covid-19 ridică cele mai mari provocări.

este bine sa purtam masca coronavirus

Citeste si: Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si