Profesorul britanic Mark Woolhouse, membru al Grupului științific de reacție la pandemie, care consiliază guvernul de la Londra, a spus că restricțiile de pe aeroporturi nu vor face o „diferență semnificativă”, deoarece noua variantă de coronavirus „se răspândește deja destul de rapid”.

Citeste si: A început testarea elevilor

"Se închide ușa de la grajd după ce calul a ieșit deja"

Expertul a declarat duminică seara la BBC One: „Cred că acesta ar putea fi un caz clasic de închidere a ușii grajdului după ce calul ieșit deja. Dacă Omicron se află deja aici și  dacă există transmisie comunitară în Marea Britanie, și lucrurile cu siguranță arată așa, atunci transmisia comunitară va conduce la un val următor".

Citeste si: Cum se stabilesc numele tulpinilor COVID-19

„Cazurile care sunt importate contează și ele, vrem să le detectăm și să izolăm orice cazuri pozitive pe care le găsim, așa cum am face pentru orice caz de oriunde. „Dar cred că este prea târziu pentru a face o diferență importantă în cursul valului Omicron, dacă va fi să avem unul”, a explicat specialistul britanic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Mutația Omicron a ajuns în România

Restricții pentru limitarea răspândirii Omicron în România

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost confirmate deja în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat sâmbătă seara Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății de la București, Alexandru Rafila, a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Citeste si: VIDEO|Mutația Omicron a ajuns în România. Care sunt noile măsuri impuse

Autoritățile românne au decis ca, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România introduce formularul de localizare a pasagerilor, din 20 decembrie

De asemenea, România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a mai anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si