Europa este in pragul unei pandemii de gripă! E prăpăd pe tot continentul

Mai multe tari au declarat deja epidemie, in conditiile in care virusul gripal A, care este cel mai agresiv dintre toate, face zeci de victime pe intregul continent.

Author: Stirile Kanal D miercuri 23 ianuarie 2019 , 17:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Este cea mai grava situatie inregistrata de la pandemia de gripa de acum 10 ani si pana in prezent.

Gripa provocata de virusul de tip A, care este cel mai patogen si cauzator de pandemii, a pus in alerta intregul continent!

Potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Centrul european pentru prevenirea si controlul bolilor, reflectate in acest tabel,

Raspandirea este foarte mare, la nivel national, in tarile marcate cu rosu. Printre ele: Spania, Italia, Franta si statele nordice.

Portugalia
Spania
Italia
Franta
Islanda
Scotia
Norvegia
Suedia
Finlanda
Danemarca
Letonia
Estonia
Croatia
Slovenia si
Turcia

Citeste si: Radu îi dă speranțe deșarte Cristinei. Concurentul i-a dezvăluit că ar fi așteptat-o afară, dacă ar fi fost eliminat în gală. Ce spune Cristina despre decizia fostului ei iubit- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Cu portocaliu, sunt tarile in care gripa face victime pe regiuni, printre ele Germania, Austria, Romania si vecinii: Bulgaria, Ungaria, Ucraina.

Romania
Bulgaria
Grecia
Muntenegru
Bosnia si Hertegovina
Ucraina
Ungaria
Austria
Germania
Olanda

Virusul de tip A si mutatiile lui- AH1- marcat prin verde inchis si AH3- galben, sunt prezente pe aproape intreg continentul!

Mai mult decat in sezonul precedent de gripa, o foarte mare pondere o au tulpina AH1- care face victime si Romania, dar si AH3- virusul cu cel mai mare potential sa ucida fara ca bolnavul sa sufere deja de alte afectiuni.

Portugalia a anuntat, din 13 ianuarie si pana in prezent, cel mai mare numar de decese de la pandemia din 2009 si pana in prezent. Aproape un milion si jumatate de vaccinuri anti-gripale au fost oferite gratuit populatiei in incercarea de a impiedica raspandirea cazurilor. Alte 23 de state membre UE au raportat, de asemenea, decese din cauza gripei, multe dintre ele peste nivelul estimat.

Portugalia, Spania si Bulgaria au declarat epidemie in mai multe regiuni, iar alte tari se pregatesc.

Potrivit specialistilor, ciclonul mediteranean, prezent deasupra continentului, favorizeaza raspandirea virusurilor prin volumul mare de precipitatii pe care il aduce.

Riscul este prezent in multe tari de pe continent!

Prin definitie, EPIDEMIA reprezinta extinderea unei boli contagioase într-un timp scurt, prin contaminare, la un număr mare de persoane dintr-o localitate, regiune, tara.

PANDEMIA este o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, în mai multe tări sau continente. În istoria omenirii, multe boli infectioase au provocat pandemii, unele cu consecinte devastatoare. Printre ele, se numara si gripa.

PANDEMIA: EPIDEMIA CARE SE EXTINDE PE UN TERITORIU FOARTE MARE, ÎN MAI MULTE TĂRI SAU CONTINENTE

Daca declararea unei epidemii tine de competenta administratiilor regionale sau nationale, pandemia este declarata de Organizatia Mondiala a Sanatatii!

Acum 10 ani, in 2009, 18.500 de oameni au murit in timpul pandemiei de gripa- care a fost globala. Dintre aceştia, 122 au fost români, la noi în ţară înregistrându-se în jur de 7.000 de îmbolnăviri.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si