Veste bună pentru sute de mii de români. Criza Ethyrox a luat sfârșit. Lista farmaciilor de unde se poate cumpăra medicamentul

Medicamentul care a lipsit în ultimele săptămâni, Euthyrox, se găsește din nou în farmaciile din România, sub forma unui medicament echivalent.

I.C., joi 21 mai 2020 , 09:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Anunțul a fost făcut de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC). Potrivit sursei citate, medicamentul, importat din Spania, este echivalentul medicamentului Euthyrox 100 mg.

Citeste si: În ce condiții va crește Guvernul pensiile. Orban: „Vrem să avem garanţia că pensiile vor putea fi plătite”

Medicamentul Eutirox 100 mcg donat, este importat din Spania, cu respectarea legislației române în vigoare, autorizat de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și este echivalentul produsului comercializat în România sub denumirea de Euthyrox 100 mcg.

Citeste si: Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate de MiG-uri în apropierea spațiului aerian al României

Lista farmaciilor în care se poate găsi Euthyrox

Acest medicament este esențial în tratamentul pacienților cu afecțiuni tiroidiene, în patologia gușii benigne sau maligne ale adultului, în completarea deficitelor de substituție cu hormoni tiroidieni, în hipotiroidie sau în cazul extirpărilor totale sau parțiale ale tiroidei (tiroidectomie). Un comprimat de Eutirox 100 mcg conține levotiroxină sodică 100μg disponibil în noua formulă.

Citeste si: Guvernul va acorda 30% din salariul brut companiilor care fac angajări

Se estimează că în România sunt în jur de 500.000 de pacienți cu afecțiuni tiroidiene care au ca recomandare tratamentul cu acest medicament. Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totală de 85.839 lei sunt disponibile începând cu data de 20.05.2020.

Pacienții care au nevoie de acest medicament în tratamentul curent se vor prezenta în una dintre farmacii scrisoarea medicală sau alt document eliberat de către medic care recomandă un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmaciile menționate cu o copie după documentele precizate mai sus.

LISTA farmaciilor unde poate fi găsit medicamentul AICI.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si