Evaluare Națională 2020. Decizie șoc de ultimă oră a Ministerului Educației. Va fi interzis!

Evaluare Națională 2020. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, anunţă că 172.000 de elevi vor susţine Evaluarea Naţională în prima etapă a examenului, care începe luni cu proba de Limba Română.

Author: R.B. duminică 14 iunie 2020 , 19:03

Evaluare Națională 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Evaluare Națională 2020. Anisie precizează că accesul în sălile de examen se va face până la ora 8:30, iar în cazul copiilor cu temperatura peste valoarea de 37,3 grade, vor fi făcute trei măsurători la interval de câtreva minute. De asemenea, ministrul a precizat că lucrările nu vor fi corectate în judeţul în care a avut loc examenul ci în alte judeţe, acest lucru fiind valabil şi pentru municipiul Bucureşti.

Citeste si: Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Un număr de 172. 532 de absolvenţi ai clasei a opta sunt înscrişi la prima etapă a evaluării naţionale, care începe luni şi care se va organiza în 4253 de centre de examen. De asemenea peste 75.000 de profesori vor participa la această etapă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă. Totodată, sunt peste 900 de elevi care susţin Evaluarea Naţională în condiţii speciale, conform procedurilor privind egalizarea şanselor pentru elevii cu deficienţe, a precizat ministrul. 

Evaluare Națională 2020

Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30

Evaluare Națională 2020. Accesul în centrul de examen se va face până la ora 8:30, a anunţat Anisie. Aceasta a precizat că fiecare unitate de învăţământ a stabilit un grafic astfel încât să nu se creeze aglomeraţie la porţile şcolilor, la poarta unităţilor se vor afla cadre medicale care vor evalua elevii. 

Citeste si: Teste Română Evaluare Naţională 2020: Modele, subiecte şi barem

„Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37 cu 3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de 3 ori acel procedeu de luare a temperaturii şi în acelaşi timp să lase un termen de două-cinci minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic” a declarat Monica Anisie. 

Evaluare Națională 2020

Evaluare Națională 2020. Ea dă asigurări că şcolile au fost dezinfectate, dotate cu dezinfectant şi centrele de examen vor fi monitorizate de către inspectorii şcolari. 

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfășura luni. Anunț important

A doua etapă va avea loc pentru elevii bolnavi

A doua etapă va avea loc pentru elevii bolnavi, aflaţi în izolare sau carantină sau pentru cei care vor avea temperatura de peste 37,3. Vor intra în sesiunea specială, care se va organiza începând cu 29 iunie. 

Evaluare Națională 2020. Ministrul Monica Anisie a anunţat de asemenea că, spre deosebire de anul trecut, lucrările nu vor fi evaluate în acelaşi în judeţ în care elevii au dat examenul, ci în alte judeţe, acest lucru fiind valabil şi pentru lucrările elevilor care vor susţine Evaluarea Naţională în Bucureşti.

Citeste si: Teste Română Evaluare Naţională 2020: Modele, subiecte şi barem

Peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională

Evaluare Națională 2020. Conform situaţiei centralizate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la Evaluarea Naţională din sesiunea 2-27 iunie 2020 s-au înscris 172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti. 

Evaluare Națională 2020

Examenul va începe luni, 15 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Miercuri, 17 iunie, se desfăşoară proba la Matematică. 10.294 de absolvenţi ai clasei a VIII-a ar urma să susţină joi,18 iunie, proba la Limba şi literatura maternă.

Probele pentru examenele naţionale încep la ora 9:00 şi se vor desfăşura în 4.337 de centre de examen.

Citeste si: Peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a susţine Evaluarea Naţională, care începe luni

Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iunie

Evaluare Națională 2020. Primele rezultate vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Contestaţiile pot fi depuse în 22 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Evaluare Națională 2020. Rezultatele finale vor fi afişate în 27 iunie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine este bărbatul cu care Andreea Bălan se afișează după despărțirea de Tiberiu... Cine este bărbatul cu care Andreea Bălan se afișează după despărțirea de Tiberiu Argint? Artista a făcut publice primele imagini
spotmedia.ro
Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție
spotmedia.ro
Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20! Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20!
b1.ro
Adela Popescu, dată dispărută. Vedeta a lipsit de la „Vorbește lumea” Adela Popescu, dată dispărută. Vedeta a lipsit de la „Vorbește lumea”
infoactual.ro
Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă... Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă complet
infoactual.ro
Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali... Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali din alte lumi
evz.ro
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și... Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
doctorulzilei.ro
Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, necesară pentru combaterea pandemiei Președintele Biden: Vaccinarea întregii lumi, necesară pentru combaterea pandemiei
romaniatv.net
Kamara, dezvăluiri fără perdea despre amanta lui Reghe: „Niciodată mai mult de o noapte” Kamara, dezvăluiri fără perdea despre amanta lui Reghe: „Niciodată mai mult de o noapte”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si