Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. Precizări de ultim moment pentru elevi

Evaluarea Națională și Bacalaureatul din acest an se vor desfășura în condiții speciale. Ministrul Educației a vorbit duminică seară despre sesiunea specială organizată pentru elevii care nu vor putea participa la prima sesiune.

Author: I.C. luni 08 iunie 2020 , 07:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit duminică seară despre elevii care nu se vor putea prezenta la prima sesiune a Evaluării Naționale sau a Bacalaureatului, din motive de sănătate.

Ea a dat asigurări că probele pe care elevii au apucat să se dea inițial vor fi recunoscute.

„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o”, a precizat ministrul Educației, la Digi 24.

Citeste si: Bacalaureat 2020. Azi încep înscrierile. Calendarul complet al probelor

„Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română(...) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas”, a explicat Monica Anisie.

Sesiune specială pentru Evaluare Națională și Bacalaureat 2020

Ministrul Educației a explicat că eleviii care vor susține examenele în etapa specială vor avea șanse egale pentru admiterea la liceu sau la facultate.

De exemplu, probele sesiunii speciale pentru Evaluarea Națională se încheie pe 4 iulie, iar prima etapă de admitere la liceu începe pe 10 iunie.

Este nevoie de mai multe cadre didactice pentru supraveghere

Introducerea regulilor de distanțare a făcut ca examenele să se desfășoare în mai multe săli de clasă și să fie nevoie de un număr mai mare de cadre didactice, ceea ce, a recunoscut Monica Anisie, reprezintă o problemă.

Citeste si: Evaluare Națională și Bacalaureat: sesiuni speciale pentru elevii care au temperatura peste 37,3

„Avem nevoie de mai multe cadre. Eu sunt convinsă că toți colegii mei înțeleg că este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie să îl acorde acestor elevi, sunt elevii noștri și trebuie să fim alături de ei până la final. Știu și înțeleg rezerva colegilor mei în legătură cu o posibilă îmbolnăvire. Mai avem timp până când inspectoratele școlare centralizează situația și sunt convinsă că și ei se vor convinge că riscul este minim și se vor înscrie”, a mai spus Monica Anisie.

Bacalaureat și calendarul de admitere la facultate

Pentru elevii care susțin Bacalaureatul în acest an, Monica Anisie a dat asigurări că universitățile își vor modifica programul de admitere pentru a permite înscrierea elevilor care susțin etapa specială.

Citeste si: Când ieșim din starea de alertă? Răspunsul Ministrului Sănătății

În privința elevilor care doresc să studieze în străinătate, ministrul Educației a declarat că a purtat discuții cu omologii din celelalte state europene și s-a ajuns la un acord pentru un calendar comun.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Anamaria Prodan, reacție tăioasă după ce pozele cu ea dezbrăcată au devenit virale pe... Anamaria Prodan, reacție tăioasă după ce pozele cu ea dezbrăcată au devenit virale pe internet: ”El era singurul care le deținea”
spotmedia.ro
Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție Când PSD nu se poate abține. Rânjetul lui Dragnea în noua coaliție
spotmedia.ro
Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20! Acesta este peștele cu 555 de dinți. Pierde zilnic câte 20!
b1.ro
Oana Roman, criză de nervi din cauza polițiștilor: „Nu sunteți în stare de nimic!” Oana Roman, criză de nervi din cauza polițiștilor: „Nu sunteți în stare de nimic!”
infoactual.ro
Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă... Premoniția înspăimântătoare a Babei Vanga pentru 2022. Oamenii ar putea să se piardă complet
infoactual.ro
Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali... Baba Vanga: Oamenii vor ajunge in cele din urma sa isi cunoasca fratii lor spirituali din alte lumi
evz.ro
Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și... Kamara îl spulberă pe Reghecampf. Dezvăluiri fără perdea despre iubita antrenorului și un apel urgent
doctorulzilei.ro
Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavirus. Diferența dintre cei infectați... Ce trebuie să știi dacă te reinfectezi cu coronavirus. Diferența dintre cei infectați prima dată și cei care fac boala a doua sau a treia oară
romaniatv.net
Adrian Cristea a devenit din prinț cerșetor! Cândva învârtea banii cu lopata, iar acum... Adrian Cristea a devenit din prinț cerșetor! Cândva învârtea banii cu lopata, iar acum abia are după ce bea apă! Ce rușinos! Ce a ajuns să facă!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si