Evaluarea Naţională 2019. Subiecte și barem la examenul la Matematică

Cea de a doua probă a Evaluării Naţionale are loc joi, când absolvenţii clasei a Vlll-a susţin examenul la Matematică.

E. V., joi 20 iunie 2019 , 09:07

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Update 11.40: Incident la Evaluarea Națională 2019. La scoala nr 81 din Capitala s-a inregistrat prima eliminare. Un baiat a fost prins cu telefonul la el, copia! 

Update 10.20: Elevii au primit subiectele pentru proba la matematică. Iată ce au au de rezolvat 

La Evaluarea Naţională din acest an s-au înscris 154.956 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, dar marţi, când s-a desfăşurat prima probă scrisă, cea de Limba şi literatura română, au fost prezenţi 146.553 de candidaţi. Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, lucrarea acestuia fiind notată cu 1, scrie News. 

Ultima probă, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută vineri, 21 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Prima afişare a rezultatelor este programată în data de 25 iunie (până la ora 12:00).

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (interval orar 14:00 - 20:00). Rezultatele finale vor fi publicate în data de 29 iunie.

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată dintre media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si